Yılbaşı Tatilinde Canlı Ders Olacak Mı?

28 Aralık 2020 - 3 Ocak 2021 tarih aralıklarını kapsayan bu haftaya ait EBA ders programı yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu kararlar doğrultusunda koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim modeli ile ilgili eğitimlere devam ediliyor.

Eğitim 28.12.2020, 12:54 İrem Durak
Yılbaşı Tatilinde Canlı Ders Olacak Mı?

Yılbaşı Tatilinde Canlı Ders Olacak Mı?

28 Aralık 2020 - 3 Ocak 2021 tarih aralıklarını kapsayan bu haftaya ait EBA ders programı yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu kararlar doğrultusunda koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim modeli ile ilgili eğitimlere devam ediliyor. Bu hafta yılbaşı gününün cuma gününe denk gelmesi sebebi ile derslerin olup olmayacağı da merak konusu oldu. Peki yılbaşı tatilinde canlı ders olacak mı?

EBA'nın bu hafta yayınlanan ders programı yoğun ilgi görüyor. Öğrenciler ve veliler yılbaşı tatilinde canlı ders olacak mı şeklinde soru soruyor. Uzaktan eğitimin verildiği platform olan EBA öğrencilere müfredata uygun çeşitli ve zengin içerikler sunup yardımcı olmakta. İnternet üstünden derslerini kaçıran öğrenciler EBA ders programında yer alan tekrar yayınlarından da yararlanabiliyor. Öğrenciler yılbaşında ders anlatımı ile ilgili sorular soruyor. Peki yılbaşı tatilinde canlı ders olacak mı?

31 Aralık'ta Ders Olacak Mı?

EBA’da yayınlanan haftalık ders programına göre 31 Aralık'ta ders olacak. Tam gün olarak eğitim öğretime devam edilecek 31 Aralık'ta canlı ders programı için öğretmeniniz ile iletişime geçmek gerekecek.

1 Ocak'ta Canlı Ders Olacak Mı?

1 Ocak 2021 Cuma günü canlı ders yok. 1 Ocak resmi tatil olduğu için EBA'da da ders işlenmeyecek. Öğrenciler cuma günü tatil yapacak.

Sonuç olarak Eba’da Perşembe günü tam gün olarak ders işlenecekken 1 Ocak Cuma günü ders işlenmeyecek. Öğrencilerin merakla bekledikleri soru böylece cevabını buldu. Öğrenciler yoğun bir şekilde bu haftaki ders programını araştırıyordu. Pandemi nedeniyle online olarak ders işleyen çocuklar Perşembe ve Cuma günü ile ilgili ders olup olmayacağının haberini bekliyordu. Ders programının açıklanmasıyla birlikte meraklı bekleyiş sona erdi ve programa göre Perşembe günü tam gün ders işleneceği ve Cuma günü de ders işlenmeyeceği belirtildi.

Eba Canlı Derse Nasıl Katılırım?

Canlı derse, dersin başlangıç saati geldiğinde katılmak mümkün. “Katıl” butonu, dersin aktif olduğu sürece görünecektir. Süre dolmadığında da, geç kalınsa bile derse katılım sağlamak mümkün. Fakat dersin süresi bittiğinde derse katılım gerçekleştirilmemekte.

Canlı derse 10 dakika kala EBA’ya giriş yapıldığında öğrencinin karşısına dersin başlama saatini bekleyebilmesi için ekran çıkmaktadır. Ders saati geldiğinde de “Derse Katıl” düğmesine tıklanarak öğretmenin dersi başlatmasını beklemek gerekecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35