Tam Zamanlı Uzaktan Eğitim Ne Demek?

MEB’den "Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime okul öncesi kurumlarda tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün başlanacak" açıklaması geldi.

Eğitim 09.04.2021, 15:30 İrem Durak
Tam Zamanlı Uzaktan Eğitim Ne Demek?

Tam Zamanlı Uzaktan Eğitim Ne Demek?

MEB’den "Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime okul öncesi kurumlarda tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün başlanacak" açıklaması geldi. Peki, tam zamanlı uzaktan eğitim ne demek? Tam zamanlı çalışma ne anlama geliyor? İşte yeni kabine kararları…

Tam Zamanlı Eğitim Ne Demek?

Düşük ve orta riskli şeklinde tanımlanan şehirlerde bütün okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullar ile ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim yapılacaktır. Düşük ve orta riskli şekilde tanımlanan şehirlerimizde yüz yüze eğitim için; Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, İlkokullarda seyreltilerek açılan sınıflarda haftada iki gün, Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilen gruplar şeklinde haftada iki gün, Ortaokul 8. sınıflarda seyreltilen gruplar halinde haftada 12-22 saat, Lise hazırlık 9. 10. 11. Sınıflarda ise seyreltilen gruplar halinde haftada iki gün, Lise 12. sınıflarda seyreltilen gruplar halinde haftada 16-24 saat gerçekleştirilecek biçimde yüz yüze eğitime başlanacaktır.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde eğitim

Yüksek ve çok yüksek riskli şekilde belirlenen şehirlerde yüz yüze eğitime; Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, İlkokullarda seyreltilen gruplar halinde haftada iki gün, 8. sınıflarda seyreltilen gruplar halinde haftada 12 ile 22 saat, 12. sınıflarda seyreltilen gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak eğitime geçilecek. Özel gereksinim duyulan öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ile sınıfları ülke genelinde ise tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçilecektir. Tüm okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime 2 Mart Salı tarihinden itibaren başlanacaktır.

Sınavlar nasıl ve ne zaman yapılacak?

Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi günü başlayacak olup bütün illerimizde salgın önlemleri çerçevesinde yüz yüze yapılacaktır. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim alanlarında eğitim kurumlarında mevcut kararların uygulanması sürdürülecektir. Yüz yüze eğitimin dışında kalan uygulamalarda uzaktan eğitim sürdürülecektir. Yüz yüze eğitime katılım sağlayabilmesi için veli rızasına bağlı olma koşulu aranacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04