Elon Musk’tan bilindik hareket

Twitter'da "Zaman, nihai para birimidir." biçiminde bir açıklama gerçekleştiren Elon Musk, kripto para piyasalarını bir kez daha alt üst etmeyi başardı

Dünya 04.09.2021, 18:11 İrem Durak
Elon Musk’tan bilindik hareket

Elon Musk’tan bilindik hareket

Twitter'da "Zaman, nihai para birimidir." biçiminde bir açıklama gerçekleştiren Elon Musk, kripto para piyasalarını bir kez daha alt üst etmeyi başardı. Borsalarda TIME kısaltmasını kullanan Wonderland adında bir kripto para birimi, açıklama ile beraber yüzde 60'tan fazla değer kazandı.

Kripto para dünyası, neredeyse son 1 senedir Elon Musk'ın etkisi altında. Yapmış olduğu bir paylaşım ile milyonlarca yatırımcıyı etkilemeyi başaran Musk, bugüne dek piyasayı adeta sallamayı başarıdyordu. Geçtiğimiz saatler içerisinde yeni bir açıklama gerçekleştiren Elon Musk, marifetlerine bir yenisini daha ekledi. Wonderland (TIME) adındaki bir kripto para birimi, Musk'ın atmış olduğu tweet sonrasında zirveyi gördü.

Elon Musk, Twitter'da gerçekleştirdiği açıklamasında sadece şu ifadeleri kullandı; "Time is the ultimate currency". Bu ifadenin dilimize göre karşılığı, "Zaman, nihai para birimidir" anlamına gelmekteydi. Bu tweeti gören kripto para yatırımcıları, listelenmiş olduğu borsalarda TIME kısaltmasını kullanan Wonderland'e adeta akın etti. Açıklamadan önce 600 dolar seviyelerinde işlem gören TIME, Musk'ın açıklaması ile beraber 985 dolara dayandı. Böylelikle yatırımcılar, sadece birkaç saat içerisinde yüzde 60'tan fazla kar ettiler.

Coinmarketcap verilerine baktığımız zaman, TIME'ın son 24 saat içerisinde en düşük 547 dolardan işlem gördüğüne şahitlik etmekteyiz. Elon Musk'ın atmış olduğu tweet’in ardından fırlayan ve 985 dolara dayanan kripto para birimi, saat 15:15 itibarı ile 890 dolardan işlem görüyor. Bu arada, söz konusu kripto para biriminin bugün işlem görmeye başladığını da belirtmemizde fayda var.

Yaşanan olay, Elon Musk'ın ilk marifeti olmadığı gibi son olmayacağını da gösteriyor. Fakat bu sürecin ne zamana kadar devam edeceğini bilmek mümkün olmuyor. Zira atmış olduğu her tweetle piyasaları alt üst etmeyi başaran milyarder iş adamı, birilerini zengin ediyor ve birilerini de iflas ettiriyor. İşin ilginç tarafı yatırımcılar, artık Whitepaper gibi önemli belgeleri okumayı bıraktı ve Elon Musk'ın atmış oldukları bir tweetle hareket etmeye başladı. Bu işin sonunun nereye varacağı ise zamana bağlı...

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03