2021 Formula 1 Türkiye GP’si ne zaman? Biletler satışa çıktı mı?

Formula 1 yönetimi dün gerçekleştirdiği açıklama ile Canada GP’si yerine takvime Türkiye’nin dahil olduğunu açıkladı.

Dünya 01.05.2021, 16:45 İrem Durak
2021 Formula 1 Türkiye GP’si ne zaman? Biletler satışa çıktı mı?

2021 Formula 1 Türkiye GP’si ne zaman? Biletler satışa çıktı mı?

Formula 1 yönetimi dün gerçekleştirdiği açıklama ile Canada GP’si yerine takvime Türkiye’nin dahil olduğunu açıkladı. Canada GP’si koronavirüs önlemleri sebebiyle takvimden bu sene için çıkarıldı. Peki 2021 Formula 1 Türkiye GP’si ne zaman? Biletler satışa çıktı mı?

Formula 1 Türkiye Grand Prix’si hangi tarihte?

Formula 1 yönetiminin açıklamış olduğu takvime göre F1 Türkiye Grand Prix’i bu sene 11-12-13 Haziran’da yapılacak.

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Ak, bu karardan ötürü mutlu olduklarını belirtip, bu anlaşmanın Formula 1’in Türkiye’nin yarış takvimi içerisinde daimi olarak yer alması adına anahtar niteliğinde olduğunu söyledi.

Formula 1TM yarışlarının Türkiye’ye geri getirilmesi görevinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından Intercity İstanbul Park’a verilmiş olduğunu hatırlatan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olarak bilinen Formula 1TM’i geçen yıl Türkiye’ye kazandırdıklarına işaret göstererek, Formula 1TM yönetimi ve bütün yarışseverlerin organizasyondan çok memnun kaldıklarını belirtti.

Turkish Grand Prix 2020’nin, senenin en iyi Formula 1TM yarışı seçildiği üzerine dikkati çeken Ak, 2021 senesi için Formula 1TM yönetimi ile gerçekleştirdikleri temasların sonuç verdiğini belirterek, bu önemli organizasyonu yeniden Türkiye’ye getirdiklerini anlattı. Ak, Intercity İstanbul Park’ta gerçekleşecek olan bu büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp, bütün dünyaya İstanbul’u hak ettiği biçimde tanıtmaya devam edeceklerini ifade etti.

Formula 1 biletleri hangi tarihte satışa çıkacak?

Bilet satışı ile alakalı da açıklamalar gerçekleştiren Ak, “Devletimizin almış olduğu salgın önlemleri ve çalışmaları vesilesi ile en kısa zaman içerisinde biletleri satışa çıkarmayı planlamaktayız. Yarışın gerçekleştirileceği tarihe baktığımız zaman, yarış için ülkemizi ziyaret edecek olan yabancı misafirlerin turizme de katkı sağlayacaklarını düşünmekteyiz. Yalnızca yarış ekiplerinin bile ekonomimize milyonlarca dolarlık katkı sağlamış olduğu Formula 1TM organizasyonu, yabancı izleyicilerin de gelişi ile önemli bir döviz girdisine imkan tanıyacaktır” açıklamasını gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01