Euro 37,09 %0,02
Dolar 34,27 %0,07
Sterlin 44,58 %-0,02
Altın 3.065 %0,29

Beypazarı kurusu nasıl yapılır?

Beypazarı kurusu Ankara'nın Beypazarı ilçesine özgü bir kurabiye olarak bilinmektedir.

Resim w2yrluqK9K
Google News

Beypazarı kurusu nasıl yapılır?

Beypazarı kurusu Ankara'nın Beypazarı ilçesine özgü bir kurabiye olarak bilinmektedir. Genel olarak çayın yanında servis edilmesi ile bilinen Beypazarı kurusu nasıl yapılır, yapımında hangi malzemeler gereklidir? İşte Beypazarı kurusu tarifi…

Beypazarı kurusu nasıl yapılır? Ankara’nın meşhur olan yiyecekleri arasında Beypazarı kurusu kıtır kıtır lezzeti ile çay eşliğinde afiyetle tüketilir ve yapımı da oldukça büyük emek ister. İşte Beypazarı kurusu yapmak isteyenler için malzemeler ve tarif…

Beypazarı Kurusu Malzemeler:

100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

2 tatlı kaşığı kuru maya

1,5 bardak ılık süt

2 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı mahlep

4,5 bardak un

Beypazarı Kurusu Yapılışı:

Hamurun tüm malzemelerini bir kabın içerisinde karıştırması gerekir. Tarifte belirtilmiş olan miktar kadar un koyulduğu halde hamur ele yapışmakta olan bir kıvamda ise yarım bardak un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurmak gerekmektedir. Sonrasında da 2,5 saat kadar dinlenmeye bırakılmalıdır.

Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alınmalıdır.

Düz bir zemin üzerinde simit yapar gibi yuvarlayıp çok kalın ya da ince olmamasına özen gösterilmelidir.

Yuvarlanan hamur baklava dilimi şeklinde kesilmelidir.

Yağlı kâğıt serili olan fırın tepsisine dizilmelidir.

Bütün hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlanmalıdır. 25 dakika oda ısısında hamurun mayalanması gerekir.

Önceden ısıtılan 200 derecelik fırının içerisinde üzerleri kızarana kadar pişirilmelidir.

Fırından çıkan hamurun 25 dakika kadar soğumaya bırakılması gerekir.

Fırının ısısını 120 dereceye getirerek kurabiyeleri tekrar fırına koymak gerekir.

1 saat boyunca fırında durmalı ki içini tamamen çekip kurusun.

Fırın kapatıldıktan sonra kapağını hiç açmadan 6 saat kadar bekletmek gerekir.

Sonrasında servis edilmeye hazır. Hava almayan bir poşet içerisine koyulduğunda 4-5 ay tazeliğini kaybetmeden kalacaktır.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<