Beypazarı Gezilecek Yerler, Beypazarı Nüfusu ve Beypazarı Posta Kodu

Beypazarı ilçesi hakkındaki bilgiler ve Beypazarı ilçesi özellikleri nelerdir?

Beypazarı 09.09.2020, 22:10
Beypazarı Gezilecek Yerler, Beypazarı Nüfusu ve Beypazarı Posta Kodu

Beypazarı Gezilecek Yerler

Beypazarı sanatsal dokusu ve kültürü, yöresel lezzetleri ile tüm Türkiye’ye adını duyurmayı başaran sayılı ilçelerdendir. Ankara’ya bağlı olan bu ilçede kültürel yerler gezilmeyi bekliyor. Herkesin mutlaka duyduğu üzere Beypazarı Evleri oldukça meşhur ve her yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Bunun yanında Alaaddin Sokak, Tarihi Suluhan Kervansarayı Nasuh Paşa Hanı, Halk Evi, İmaret Meydanı ve El Sanatları Meslekleri Dükkanları, Tarihi Beypazarı Çarşısı, Tarihi Gümüşçüler Çarşısı, Eğriova Tabiat Parkı, İnözü Vadisi, Beypazarı Hıdırlık Tepesi, Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı, Tekke Dağı Milli Parkı, Kirmir Çayı ve Gönen Vadisi, Türk Hamam Müzesi, Beypazarı Kent Tarihi Müzesi, Beypazarı Tarih ve Kültür Evi Müzesi, Anadolu Açık Hava Müzesi-Yaşayan Köy Müzesi, Beypazarı Yaşayan Müze, Sultan Alaaddin Cami, Akşemsettin Cami, Kurşunlu Cami, Boğazkesen Kümbeti gibi alanlar görülmeye değer yerlerdendir.

Beypazarı Halkı Nasıldır?

Misafirperver ve oldukça cömert insanları ile dikkat çekmektedir. Yöresel lezzetlerini tattırmaya bayılan halk bir de insanlara karşı sıcak davranışıyla kendine hayran bırakan özelliklere sahiptir.

Beypazarı Tarihi

Beypazarı ilçesinin tarihi ilk çağlara kadar uzanırken Hititler’in tarih sahnesine burayı açtığı biliniyor. Frig, Roma, Galat, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’nın yaşadığı Beypazarı’nda farklı kültürel yaklaşımlar bulunuyor. Önemli bir ticaret merkezi olan ve İstanbul ile Bağdat yolu üstünde yer alan Beypazarı dikkat çeken bölgelerden olmayı tarih boyunca başaran nadir yerleşim yerlerindendir.

Beypazarı İlçesinde Ne Alınır?

Beypazarı güveci ve Beypazarı kurusu, telkari ile dokumacılık ürünleri ve çeşitli el sanatları ile kendini göstermektedir. Kültürel değerleri açısından büyük önem taşıyan Beypazarı’ndan el sanatları, Beypazarı kurusu ve telkari ürünleri görülmeye değer sanat dalları ve tadılmaya değer yiyeceklerdendir. Türkiye’nin havuç ihtiyacının yaklaşık olarak %60’ını karşılayan Beypazarı’nda havuç ile yapılan yan ürünler de oldukça ilgi görüyor.

Beypazarı Ankara Arası Kaç Kilometre?

Başkent Ankara’ya olan mesafe yaklaşık olarak 95 kilometredir.

Beypazarı Yol Tarifi

Ankara’dan Beypazarı’na gitmek isteyenlerin Ankara İstanbul güzergahı üstünde bulunan Sincan-Yenikent yol ayrımından devam edip Ayaş- Beypazarı yoluna çıkarak devam etmeleri gerekmektedir. Otobüs ile gitmek isteyenlerin de mutlaka önce Ankara’ya ulaşması gerekmektedir.

Beypazarı İlçesi Özellikleri

Tarihi dokusu, kültürel yapısı, el dokuması ve el işlemesi eşyaları ve insana değer veren sıcaklığıyla her sene defalarca ziyaretçi akınına uğruyor. İlçede kültürel değerler kadar bir de yöresel lezzetler de tadılmayı bekliyor. Güveci, dolması, kurusu ve özel servis şekilleriyle kendine hayran bırakırken tatları ile de damakta kalıyor. Mutlaka görülmesi gereken Ankara ilçelerinden olan Beypazarı çok sevilen ve ayrıca Türkiye’nin havuç ihtiyacını karşılayan ürünlerle de dikkat çekiyor.

Beypazarı Posta Kodu

Posta Kodu 06730 olarak belirlenmiştir.

Beypazarı Nüfusu Kaçtır?

Toplamda 48.476 kişi yaşıyor ve bunların 24.353’ü kadın, 24.123’ü de erkek olarak belirtiliyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35