Buzluktan Çıkan Süt Dolapta Kaç Gün Bekler?

Buzdolabından çıkan anne sütü ne kadar dayanır? Anne sütü buzlukta kaç ay saklanır? Buzluktan çıkan süt nasıl pişirilir? Dondurulmuş anne sütünün bozulduğu nasıl anlaşılır?

Anne Bebek 30.09.2020, 21:15
Buzluktan Çıkan Süt Dolapta Kaç Gün Bekler?

Memede Süt Biter Mi?

Emziren annenin aslında memesinde süt hiç bitmez, çünkü anne sütü bebek tükettikçe yani boşaltılmaya başladığı zamandan itibaren, vücutta süt yapımı ve üretimi de yeniden başlatılmakta ve harcanan anne sütünün yerine sağlanmasını yeniden üretilmesi sağlanır.

Ve bu durum hep böyle bir döngü şeklinde devam etmekte olur. Yani emziren anne memeyi sıkınca sütün olup olmadığını kontrol ederken süt gelmediyse bu sadece tamamen tesadüf eseridir. Annenin sütünün bittiği anlamına gelmez. Çünkü vücut anne sütünü kullanıldıkça yerini tamamlamaya çalışır.

Ya da emziren anne göğsünü yumuşak bir doku da hissediyorsa bu da sütünün çok olduğu anlamına gelmez. Böyle düşünce ve inanışlar yanlış olmakla beraberinde emziren anneye zarar verecek türden yanlış bilgilerdir.

Emziren Annenin Sütünün Kesilmesi

Emziren annenin sütünün kesilmesi oldukça kötü ve anneleri derinden etkileyen sarsan bir olaydır. Aslında çoğu emziren annenin acaba sütüm kesilir mi ya da sütüm yeterli geliyor mu sorularını kendisine sormaktan vazgeçemedikleri ve takıntı haline getirmeleri sonucunda da kaçınılmaz sonu yaşamaları muhtemeldir.

O yüzden emziren annelerin stres ve kaygıdan, sıkıntıda, üzüntüden kısacası ruh halini ve psikolojisini kötü etkileyecek durumlardan kaçınılması kendisini sürekli motive etmesi hayat olumlu bakması ve pozitif olması gerekmektedir.

Tüm bu ruhsal ve psikolojik etkenlerin yanı sıra iş hayatı gibi tempolu ve yoğun geçen bir hayat tarzı da annelerin sütünü etkilemekte oluyor.

Ve bunların yanı sıra eğer sütünüz az oluyorsa ya da hiç olmadıysa bunun bir diğer sebebi de genetik katılımlarla söz konusu olabiliyor.

Anne Sütünün Saklanması

Anne sütünün muhafaza edildiği saklandığı eski zamanlar da dönemler de pek bilinmese de şimdi görüyoruz ki birçok anne adayı ve emziren anneler bu durumun bilincinde oluyor. Ve bebekleri için saklama yöntemini kullanmakta oluyorlar. Hatta bu anne sütleri birçok kanser ve lösemi hastalarına umut oluyor.

Anne sütlerinin kansere çok iyi geldiği ve bağışıklık sistemine iyi gelirken ayrıca hücreleri de yenilendiği uzman araştırmacılar, doktorlar ve bilim insanları tarafından ortaya konulmuştur. Bu yüzden anne sütlerini üç ile altı ay arası muhafaza edip kanser ve lösemi hastalarının tedavi sürecinde ek olarak kullanılmakta oluyor.

Anne sütü üç farklı şekilde ve üç farklı kullanım ilse söz konu olmaktadır. Örneğin buzdolabında anne sütünü saklıyor iseniz bir gün içerisinde o anne sütünün kullanılması ve tüketilmesi gerekmekte oluyor.

Eğer üç ve yahut da altı ay süresi gibi bir zaman dilimi içerisinde anne sütünün muhafaza etmek, korumak ve saklamak istiyorsanız dondurucu da saklamanız gerekmekte oluyor.

Buzluktan Çıkan Süt Dolapta Kaç Gün Bekler?

Buzluktan çıkardığınız sütü ilk olarak benmari usulü ile eriterek çözülmesini sağlamanız gerekiyor.

Daha sonrasında ise bu süttün tam olarak yirmi dört saat içerisinde kullanılması gerekmektedir. Daha fazla bir süre dolapta beklemesi mümkün değildir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35