Anne Sütünü En Çok Ne Artırır?

Anne sütünü artıran yiyecekler nelerdir? Anne sütünün artmasına yardımcı içecekler nelerdir? Anne sütü arttırmak için anne ne yapmalıdır?

Anne Bebek 30.09.2020, 11:44 01.10.2020, 08:34
Anne Sütünü En Çok Ne Artırır?

ANNE SÜTÜ NEDEN GEREKLİDİR?

Her bebek için istisnasız gerekli olan tek şey anne sütüdür. Bebeklerin ilk 6 ay boyunca kesintisiz anne sütü almaları gerekmektedir. Anne sütü bebeklerin ihtiyacı olan pek çok öğeyi kendi içinde barındırdığından bebekler için olmazsa olmaz denilebilecek bir nimettir.

Bebekler sağlıklı bir şekilde dünyaya geldikten sonra onların yaşamlarını en sağlıklı şekilde devam ettirebilmesi ve bizlerinde onları koruyabilmesi için anne sütü şarttır. Annelerin bebeklerinin o anki sağlıklarını korumaları için ve büyüdüklerinde bile bağışıklılık sistemleri güçlü bir birey olmaları için anne sütü kesinlikle şarttır.

ANNELERİN EMZİRMESİ ANNELERE YARARI VARMIDIR?

Sadece bebek için değil annelerin sağlıklarını en iyi şekilde sürdürebilmeleri için de emzirmeleri şarttır. Çünkü anneler her emzirdiklerinde vücutlarındaki hormonlar ve hücreler kendini yenileyeceği ve daha güçlü hale gelecekleri için emzirmek anneler için de çok önemlidir. Fazla kilolarından kurtulmak isteyen anne adayları için bile emzirmek önemlidir.

ANNE SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

  1. Her annenin sütü kendi bebeğinin sağlığına ve sorunlarına özel olduğu için bebeklerin anne sütü almaları gerekmektedir.
  2. Anne sütünün sindirimi çok kolaydır ve bebeğin ihtiyaçlarını tamamıyla karşılayabilecek her şeyi içerisinde barındırmaktadır. Vitamin ve mineral konusunda fazlasıyla zengin olan anne sütleri bebeğin her ihtiyacına koşmaktadır.
  3. Bebek fazla değil sadece vücudunun ihtiyacı olan kadar mineral ve vitamin aldığı için bebeğin organlarına da büyük bir yük yüklenmemiş olacaktır.
  4. Anne sütü almış olan bebeklerde kabızlık ve ishal sorunlarının daha az karşılaşıldığı görülmüştür.
  5. Anne sütü içerisinde bulunan maddeleri sayesinde bebeği virüslere ve bakterilere karşı daha fazla korumakta ve antibiyotik kullanımını fazlasıyla azaltmaktadır.
  6. Anne sütünün ısısı her zaman bebek için doğru sıcaklıktadır. Bu yüzden bebeğin herhangi bir zarar görmesi engellenmiş olur.
  7. Çocuklarda ve hatta bebeğin ileriki dönemlerinde ortaya çıkabilecek olan astım, bronşit, obezite gibi sorunların da oluşumunu önleyebilmekte veya en aza indirebilmektedir.
  8. Bebeklerde anne sütü kemik, çene, diş gelişimi açısından önemlidir.
  9. Bebekler için anne sütü zeka gelişimi açısından da iyidir ve oluşabilecek alerjik reaksiyonlardan bebeği anne sütü koruyacaktır.

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRICI ETKENLER NELERDİR?

Anne sütünü arttırmak için annenin her şeyden önce sakin ve huzurlu bir ortamda olması gerekmektedir. Sinirden ve stresten uzak olan anne adayları dinlenmeli ve gereği kadar her gün uykusunu almalıdır.

Bebekle ilgilenmekten veya kendine zaman ayırmaktan anne adayları biraz yorulsalar da ellerine geçen çoğu fırsatta dinlenmeli ve uyumaya çalışmalıdırlar.

Bebeğinizin emzirme süresini ve sıklığını ayarlamakta hem anne hem de bebek açısından iyi olacaktır. İlk günlerde bebek her istediğinde emzirilmesi gerekse de ileriki günlerde belli zaman dilimlerde ve belli aralıklarda bebeklerin emzirilmesi gerekmektedir.

Bebeğinizi emzirirken doğru pozisyonu hem bebeğin doyması açısından hem de sütünüzün daha iyi gelmesi açısından önemli bir nokta olacaktır.

Tabii ki bunların yanında doğru beslenme ve yeterli sıvı alımı da önemli ölçüde olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01