Anne Sütü Saklanır Mı?

Anne sütü 6 ay saklanır mı? Anne sütü buzdolabı poşetinde saklanır mı? Anne sütü saklama süreleri ne kadar?

Anne Bebek 30.09.2020, 21:08
Anne Sütü Saklanır Mı?

Anne sütünü bebeğinize saklamadan vermek hem bebeğiniz için daha yararlı hem de daha sağlıklı olacaktır. Fakat eğer söz konusu koşullar müsait değilse ve saklamanız gerekiyorsa belirli kurallar çerçevesi içinde anne sütü saklanıp muhafaza edilebilir. Ve gerektiğinde bebeğiniz için sağılmış ve bu saklanan sütü kullanabilirsiniz.

Anne Sütü Nasıl Saklanır?

Anne sütünü saklamak için, en fazla yirmi iki derece olan oda sıcaklığında anne sütü tazeliğini en az altı ve yahut da sekiz sade korur. Ve hiçbir şekilde bozulma durumu söz konusu olmaz. Fakat eğer dikkat etmezseniz ve oda sıcaklığı yirmi iki dereceden daha da artarsa anne sütünün tazeliğini bozma oranı da git gide artacaktır.

Sağılmış anne sütünü bebek içtikten sonra eğer az bir miktarda süt kaldıysa bu sağılmış anne sütünü buzdolabına koyup muhafaza edip bebeğinize tekrar acıktığı zaman da verebilirsiniz.

  1. Anne sütünü saklarken daha önceden kalan ve buzdolabında muhafaza ettiğiniz anne sütünün içerisine yeni sağmış olduğunuz anne sütünü koymamanız gerekir. Soğuk olan süt içerisine soğuk olan anne sütü içerisine konulmalıdır. Eğer süt yeni sağılmış ise öncelik olarak soğutulması bir süre buzdolabında bekletilmesi gerekilir.
  2. Buzdolabında bekletilmiş olan anne sütünü bebeğinize içmesi için verdiğiniz zaman süt soğuk bir şekilde olduğu için bir miktar ılık olacak şekilde ısıtılıp öyle verilmelidir.
  3. Sağılmış olan anne sütü günden güne farklı farklı renkte olabilir. Bu durum sizi yanıltmasın çünkü zira bu durumun sebebi emziren annenin yediği ve tüketmiş olduğu besinlerden kaynaklanmaktadır.
  4. Bir diğer anne sütünü saklama yöntemi ise dondurucu da bekletmektir. Dondurulacak anne sütü her miktar da bebeğin tüketebildiği ölçüde yani altmış miligram ya da yüz yirmi miligram arasında olmalıdır. Daha fazla olmamalıdır.

Dondurulmuş Anne Sütü Nasıl kullanılır?

Dondurulmuş şekilde olan anne sütü kullanılırken anne sütünü çözülmesini sağlamanın en zararsız, en sağlıklı yöntemi dondurucuda bulunan donmuş halde bulunan anne sütünü buzdolabı bölümüne indirmektir. Bir gün süren bu işlem sonrasında anne sütünü kullanabilirsiniz.

Eğer acil bir durum söz konusu ise dondurulmuş haldeki anne sütünü soğuk akan bir soğuk suyun altına tutarak çözülmesini sağlamak olacaktır.

Ve dondurulmuş anne sütü çözdürüldükten sonra bir gün süre zarfı içerisinde kullanılmalı ve sadece bir gün buzdolabında beklenmelidir. Daha sonrasında yeniden kullanmamalı ve ya da yeniden dondurucuya konulmamalıdır.

Anne Sütü Altı Ay Saklanır mı?

  1. Anne sütünün altı ay saklanması mümkündür.
  2. Anne sütü üç veya altı ay arası içerisindeki bir zaman zarfı içinde kullanılabilmektedir.
  3. Derin dondurucuda anne sütü üç ile altı ay arası saklanıp, muhafaza edilmekte ve kullanırken ise anne sütünü benmari usulü eritilmelidir. Anne sütü asla doğrudan ısı kaynağı ile temas halinde olmamalıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36