Türkiye’ye Nefes Ol!

Türkiye’nin dört bir yanında bir anda ortaya yangınlardan sonra yaraları sarmak adına Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Ankara 31.07.2021, 12:13 İrem Durak
Türkiye’ye Nefes Ol!

Türkiye’ye Nefes Ol!

Türkiye’nin dört bir yanında bir anda ortaya yangınlardan sonra yaraları sarmak adına Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesaplarından gerçekleştirmiş olduğu paylaşımla “Türkiye’ye Nefes Ol” kampanyasına start verdiklerini açıkladı. Kampanyayla ilgili bilgi veren Yavaş, “Ormanlarımız yeşersin, canlarımıza can olsun diye yangın bölgelerine fidan desteğinde bulunacağız. Sizin desteklerinizi ise yangın bölgelerindeki belediyelerle buluşturacağız. Gelin, vereceğiniz her destek yarınlara umut, dayanışmaya nefes olsun” şeklinde açıklama yaptı.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanında ortada çıkan ve görülen yangınlarda zarar gören bütün ormanların yeniden ağaçlandırılması için yeni bir kampanya başlatmış oldu.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, süregelen ‘Yeşilin Başkenti’ projesi üstünden “Türkiye’ye Nefes Ol” ismiyle yeni bir kampanya başlatmış olduklarını duyurarak, vatandaşları yangın bölgeleri için destek olmaya çağırdı.

YANGINDAN ZARAR GÖREN ORMANLARA AĞAÇ DİKİLECEK

   Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla kampanya hakkında bilgi veren Yavaş, “Ormanlarımız yeşersin, canlarımıza can olsun diye yangın bölgelerine fidan desteğinde bulunacağız. Sizin desteklerinizi ise yangın bölgelerindeki belediyelerle buluşturacağız. Gelin vereceğiniz her destek yarınlara umut, dayanışmaya nefes olsun. Yeşilin Başkenti’nden dayanışmayı yeşertiyoruz. Ülkemizin dört bir yanında çıkan yangınlarda yok olan ormanlarımız için dayanışmayla yaralarımızı saracağız” dedi.

  Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “www.yesilinbaskenti.com” adlı web sitesi üzerinden kredi kartlarıyla fidan bağışı yaparak, yangından zarar gören ormanların tekrar ağaçlandırılmasına katkıda bulunabilecek. Bağışta bulunulacak ağaç adedi seçeneğinin de sunulduğu kampanyada “Yangından Zarar Gören Ormanlarımıza Nefes Ol” butonunu kullanarak vatandaşlar;

-Adana

-Osmaniye

-Antalya

-Mersin

-Muğla

-Kayseri Yahyalı

-Manisa Soma bölgelerine dikilmek üzere 100-200 cm boylarında karaçam, ladin, meşe, sedir ve selvi ağacı bağışı yapabilecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01