Mansur Yavaş'ın Eşi Nurşen Yavaş Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında?

Mansur Yavaş 63 yaşındadır ve aslen de Ankaralıdır. Mansur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş ev hanımıdır ve iki kızları vardır.

Ankara 23.12.2021, 13:39 Mehmet Kurt
Mansur Yavaş'ın Eşi Nurşen Yavaş Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında?

Siyaset sahnesine Beypazarı Belediye Başkanlığı ile etkili bir giriş gerçekleştirmiş olan Mansur Yavaş'ın asıl mesleği avukatlıktır. İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Yavaş, vatani görevini askeri savcı olarak gerçekleştirdi. Beypazarı'nda 13 sene serbest avukatlık gerçekleştiren Mansur Yavaş, siyasete 1989 senesinde MHP'den giriş gerçekleştirdi. 18 Nisan 1999 seçimlerinde %51 oy oranı ile 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı seçildi.

Tarihî Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce senelik Beypazarı tarihini koruma çalışmaları ile "2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi", 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından da "Yılın Belediye Başkanı" seçildi. 18 Nisan 2004 seçimlerinde %55 oy oranı ve 11 bin oy alarak tekrardan Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday seçildi. Fakat %27 oy alarak rakipleri İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın’dan sonra üçüncü sırada seçimi bitirdi.

MHP'den CHP'ye geçti

21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olan Mansur Yavaş, 2014 yerel seçimleri'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştı ve almış olduğu yüzde 43 oyla Melih Gökçek'e ikinci defa yenildi.

Mansur Yavaş'ın eşi ve çocukları :

Mansur Yavaş'ın eşinin ismi Nursen Yavaş. Mansur Yavaş eşi Nursen Yavaş ile bir akrabasının aracılığı ile bir araya gelmiş ve tanışmışlar. Hemen söz yaparak askerlik döneminde de evlenmişler. Mansur Yavaş ve eşinin 2 kızları bulunuyor. Birinin adı Çağlayan Yavaş, diğerinin adı Armağan Yavaş. Kızı Armağan onun gibi hukuk eğitimi almış ve Bilkent Üniversitesi’ni bitirmişler.

Yavaş, evlidir ve iki kızı bulunmatkadır. Mansur Yavaş, Nursen Yavaş ile evli olup eşinden İki çocuk sahibidir. Mansur Yavaş eşi Nursen Yavaş ile görücü usulü evlenerek bu evliliklerinden Armağan Yavaş ve Çağlayan Yavaş isminde iki kız çocuğu olmuştur. Muhafazakar ve 5 vakit namaz kılınmakta olan bir ailede büyüdüm diye konuşan Mansur Yavaş bir röportajda şu sözleri belirtmiştir:

“Evimde namaz kılınır. Cumalara ve bazı durumlarda da sabah namazlarına giderim. Orucumu bırakmam. Beypazarı’nda 12 sene avukatlık yaptım. Çocuklarıma düşkün biriyim. 2 kızım var. 10 sene belediye başkanlığı yaptığım dönemlerde onlarla yeterince zaman geçiremediğim için pişman durumdayım. Sonra bir baktım, evlenecek yaşa gelmişler, ıskaladığım için pişmanım. Beşiktaşlıyım. Ankara’da Ankaragücü’nü desteklemekteyim. Gençlerbirliği’ne de sempatim bulunuyor. Trecking ve spor seviyorum. Düzenli yürüyüş gerçekleştiriyorum. Arkadaş canlısı’yımdır. Yalan söyleyemem.”

Mansur Yavaş’ın Siyaset Hayatı

Yavaş’ın Siyasi hayatı 1989-1994 senelerinde Belediye Meclis üyeliği ile başlamıştır. Ardından da 1994 senesinde MHP’den Beypazarı Belediye Başkan adayı olarak devam etmiştir. Ancak seçilemeyerek 18 Nisan 1999 seçimlerinde yeniden MHP’den aday olup %51 oy oranı ile 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı olmayı başarmıştır. İlk olarak tarihi Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce senelik Beypazarı tarihini koruma çalışmaları ile“2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi”, Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması sebebiyle verilen onur ödülü, doğa savaşçılarının “Çevre Ödülü” gibi ödüllerine sahip olmuştur.

24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından “Yılın Belediye Başkanı” seçilen Mansur Yavaş, 18 Nisan 2004 seçimlerinde %55 oy oranı ve 11 bin oy alıp tekrardan Belediye Başkanı seçilmiştir. Sonrasında da Mansur Yavaş, 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilmiş olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını koymuştur.

Ancak %27 oy alıp rakipleri İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın’dan sonra üçüncü sırada seçimi bitirmiştir. Ardından da partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmemesi sebebiyle de CHP’ye katılması gündemde yer almıştır.

Yorumlar (1)
Dürüst 2 yıl önce
BAHÇELİ yi CHPlileşmekle suçladıktan hemen sonra kendisi Chp ye geçti Mansur Yavaş. Açıkçası zerre kadar güvenmiyorum ona.Miliyetçiymiş gibi yaparken ,HDP ile ittifaka da itiraz etmiyor. Bu da onu bitiriyor.
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04