Karantinada Olan Vatandaşlara Yemek Desteği Sağlanacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Covid-19 sebebiyle evinde karantinada olan vatandaşların kahvaltı ve akşam yemeği ihtiyaçlarını karşılayacaklarını duyurdu.

Ankara 18.11.2020, 14:43 İrem Durak
Karantinada Olan Vatandaşlara Yemek Desteği Sağlanacak

Karantinada Olan Vatandaşlara Yemek Desteği Sağlanacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Covid-19 sebebiyle evinde karantinada olan vatandaşların kahvaltı ve akşam yemeği ihtiyaçlarını karşılayacaklarını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapmış olduğu açıklamada Covid-19 sebebiyle evinde karantinada olan ve gıda temin etmekte zorlanan bütün vatandaşların kahvaltı ve akşam yemeği ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti. Ankara Büyükşehir Belediyesi corona virüsü kapsamında evinde izolasyonda olan ve gıda temin etmekte güçlük çeken bütün vatandaşların 15 günlük karantina sürecinde kahvaltı ile akşam yemeklerini karşılayacaklarını belirtti. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Değerli hemşehrilerim, Covid-19 nedeniyle evde karantinada olan ve gıda temininde zorlanan tüm vatandaşlarımızın kahvaltı ve akşam yemeklerini karşılamaya başlıyoruz. İhtiyaç halinde 0530 010 07 50 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. Dayanışmayla iyileşeceğiz.” Dedi.

‘Karantina Sürecinde Kahvaltı ve Akşam Yemeği Karşılanacak’

Mansur Yavaş ayrıca paylaşımında vermiş olduğu fotoğrafta ise “Ankara Büyükşehir Belediyesi Covid-19 nedeni ile evinde izolasyonda olan ve gıda temininde güçlük çeken tüm vatandaşlarımızın 15 günlük karantina sürecinde kahvaltı ve akşam yemeği ihtiyaçlarını karşılama hizmetine başlamıştır.” İfadelerine yer verdi.

Mansur Yavaş Kimdir?

23 mayıs 1955 yılında Ankara Beypazarı’nda dünyaya gelen Mansur Yavaş, ilk, orta ve lise eğitimini Beypazarı’nda okudu. 1983 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak askeri savcı olarak tamamladığı askerliğinden sonra Beypazarı’nda 13 sene boyunca serbest avukatlık yaptı. Siyasete genç yaşlarda başlayan Mansur Yavaş, 1989-1994 seneleri arasında Belediye Meclis Üyesi, 1994 senesinde de MHP’den Beypazarı Belediye Başkan adayı olu. Ancak seçimi kazanamadı. 1999 seçimlerinde de MHP’den aday olarak %51 oranında oy alıp Beypazarı Belediye Başkanı olmayı başardı. Tarihi Beypazarı Konakları’nın restorasyonunu ve binlerce senelik Beypazarı tarihini koruma çalışmaları ile “2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi”, doğa savaşçılarının “Çevre Ödülü” ve Türk Dil Kurumu tarafından da Türkçenin korunması sebebiyle verilen onur ödülünü aldı. 24 Eylül 2004 senesinde de TÜSİAV tarafından da “Yılın Belediye Başkanı” seçildi.

2004 senesinde Yerel Seçimler’de %55 oy oranı alıp yeniden Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 2009 tarihinde de yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. Çeşitli ödüller alan ve 3 dönem de belediye başkanlığını yürüten Yavaş, MHP tarafından tekrar aday gösterilmedi. Bu yüzden CHP’ye katılması gündeme taşınmış oldu. 21 Aralık 2013’te Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararı ile Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği kabul edildi ve 2014 yılında Yerel Seçimler’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçildi. 2014’de seçilemeyen Mansur Yavaş 2016 senesinde CHP’den de istifa etti. 18 Aralık tarihinde tekrar CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi ve şu an Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04