Çocuklara dijital hayvanat bahçesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’in Çocukları Grubu’nun ilk toplantısında, dijital hayvanat bahçesi müjdesini duyurdu.

Ankara 08.02.2021, 16:11 İrem Durak
Çocuklara dijital hayvanat bahçesi

Çocuklara dijital hayvanat bahçesi


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’in Çocukları Grubu’nun ilk toplantısında, dijital hayvanat bahçesi müjdesini duyurdu. Yavaş, “Hayvanseverler, özellikle de yırtıcı hayvanların hayvanat bahçesinde yer almasını istemiyor. Bizler de dijital hayvanat bahçesi çalışmalarına başlayacağız” dedi. Çocuklara dijital hayvanat bahçesi müjdesi geldi.

Ankara Kent Konseyi (AKK) Çocuk Hakları Derneği Başkanı Mine Gedik koordinatörlüğünde kurulmuş olan Başkent’in Çocukları Grubu’nun ilk toplantısı, çevrim içi gerçekleştirildi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da toplantıda yer aldı. Toplantıda Başkent’te eğitim gören 63 çocuk isteklerini söylerken, çocukları dinleyen Başkan Yavaş, dijital hayvanat bahçesinin kurulmuş olmasından büyük parkların gerçekleştirilmesine kadar çok sayıda isteklerini yerine getireceği sözünü vermiş oldu. “Başkenti’mizde yaşamış olan çocuklarımızın şehre karşı bağlılıklarını gördüm” şeklinde konuşan Başkan Yavaş, şunları kaydetti:

“Şehrimizde 1 milyon 300 bin çocuğumuz bulunuyor ve nüfusu yaklaşık olarak 6 milyon üstünden hesap gerçekleştirdiğimiz zaman yüzde 25’ini çocuklarımız oluşturmakta. Katılımcıların isteklerini not aldım. Gerçekleştirilmesi için talimatta bulunacağım. Herkes evinin önünde spor yapmak, yeşilliklerin bulunmasını istiyor. Bunun için detaylı bir çalışmamız olacak. Batıkent’te 2 ay sonrasında herkesin çok kolay ve rahat bir biçimde spor yapabileceği büyük bir parkın yapımına başlayacağız. Çocukların büyük bir kısmı hayvanat bahçesi kurulmasını istedi. Hayvanseverler, özellikle de yırtıcı hayvanların hayvanat bahçesinde yer almalarını istemiyorlar. Bizler de dijital hayvanat bahçesi çalışmalarına başlayacağız. Aslan, balina, kaplan gibi yırtıcı hayvanları bu şekilde kendi orijinal boyutları ile görebilecekler.”

Çocukları şehir yönetimine katkıda bulunmaya davet eden AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise, “Çocuklarımız kendilerini müthiş ifade etmeyi başardı. Türkiye’de 83 milyonun kalbidir Ankara. Türkiye’deki bütün çocukların sözcüsü sizsiniz. Bizler her daim yanınızda olacağız” şeklinde konuştu. Şehrin değerlerini öncelikli olarak çocuklara anlatacaklarını ifade eden Yılmaz, pandemi dönemi sonrasında çocuklar ile beraber şehrin tarihi yerlerine geziler düzenleyeceklerini belirtti.

Glutensiz Mutfaktan İklim Değişikliğine

Birbirinden renkli isteklerini ve fikirlerini paylaşan çocukların önerilerinden bir kısmı şunlar oldu:

-Poyraz Uysal: Görme engelli olduğumdan dolayı çocukların oyun oynayabileceği alanlar ile sanat atölyeleri kurulmasını istiyorum.

-Berra Tanrıseven: Glutensiz mutfak istiyorum.

-Öykü Günay: Eğlenceli, öğretici müzelerin yanında bir de parklarda havuz kursları olmasını istiyorum.

-Iltığ Duru Altuğ: İklim değişikliği için farkındalık projeleri istiyorum.

-Kuzey Kurtulmuşoğlu: Engelli çocuklar için güvenli yollar oluşturulmasını istiyorum.

-Destina Gündüz: Yağmur suları için çatılara mekanizmalar yapılmasını ve suların biriktirilmesini istiyorum.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12