Başkent’e Bir Yeşil Alan Daha

Ankara Büyükşehir Belediyesi mahalle içlerinde bulunan boş alanları değerlendirmek adına vatandaşlar için yeşil alanlar haline getiriyor.

Yenimahalle 09.09.2021, 14:23 İrem Durak
Başkent’e Bir Yeşil Alan Daha

Başkent’e Bir Yeşil Alan Daha

Ankara Büyükşehir Belediyesi mahalle içlerinde bulunan boş alanları değerlendirmek adına vatandaşlar için yeşil alanlar haline getiriyor. Yenimahalle Serhat Mahallesi’nde bulunan 32 bin metrekarelik, çevresi konutlarla çevrili olan ve uzun zamandan bu yana atıl durumda yer alan kısım, Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından park haline dönüştürüldü. İçerisinde koşu yolu, çocuk oyun alanı, kamelyaların da yer aldığı alanın sulaması ise yağmur suyu hasadı yöntemi ile gerçekleşiyor.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’yı yeşilin de Başkenti yapmak adına çalışmalarını şehir genelinde yaygınlaştırıyor.

    30 Ağustos Zafer Bayramı’nda açılışı gerçekleştirilen Yenimahalle’de bulunan Serhat Mahallesi Parkı’nı bölge halkı kullanmaya başladı.

32 Bin Metrekarelik Boş Alan Değerlendirildi, Bini Aşkın Ağaç Dikildi

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Yenimahalle’de yer alan ve senelerdir atıl durumda bulunan 32 bin metrekarelik alanı bölge halkının keyifli zaman geçirebilmesi için kısa süre içerisinde çalışmaları bitirerek hizmete açtı.

      Yenimahalle 1297. Cadde ve 1316. Cadde ile 1296. Sokak arasına yapılan park, çocuk oyun alanı koşu yolu, ve kamelyalarıyla 7’den 70’e herkese hitap ediyor. Parkın içerisine 350 adet yapraklı ağaç, 700 adet ibreli ağaç dikilirken 25 bin metrekarelik de çim alan yapıldı.

       Bölge halkının gereksinim duyduğu ve severek kullanacakları bir yeşil alan oluşturmuş olduklarını belirten Peyzaj Mimari Duygu Terzi, “Parkımız çok güzel oldu. 32 bin metrekarelik alanı bulunuyor. Tam konutların ortasında kullanım bakımından halkımıza çok güzel hizmet edeceğini düşünmekteyiz. Parkımız koşu yoluyla, çocuk oyun alanıyla, kamelyalarıyla gerçekten güzel bir alana dönüştü. Umarım vatandaşlar severek kullanır” ifadelerini kullandı.

Sulama Sisteminde Tasarruf Sağlanırken Kuraklığın Da Önüne Geçiliyor

Park içinde yağmur suyu hasadı projesini hayata geçirmiş olduklarını belirten Kontrol Mühendisi Emre Yorulmaz, şu bilgileri aktardı:

“Yağmur suyu hasadı projesi burada uygulanmaya devam ediyor. Belediyemiz tarafından deneme aşamalarından geçip uygulama aşamasına gelinmiş oldu. Parkımızın sert zeminlerinin altına döşenmiş olan drenaj hatları sayesinde parkın içerisinde bulunan depoya yağmurlu günlerde su toplanıyor. Parkın sulamasında tasarruf sağlamakta olan bu proje ile hedefimiz yaşanacak kuraklığa da bir nevi çözüm sağlamak.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03