Whatsapp'ın Sahibi Zuckerberg De Signal Dedi

Milyonlarca kişinin verilerinin sızmış olduğu bilinen Facebook'un sahibi Zuckerberg'in de Signal uygulamasını kullandığı ortaya çıktı.

Teknoloji 07.04.2021, 19:53 İrem Durak
Whatsapp'ın Sahibi Zuckerberg De Signal Dedi

Whatsapp'ın Sahibi Zuckerberg De Signal Dedi

Milyonlarca kişinin verilerinin sızmış olduğu bilinen Facebook'un sahibi Zuckerberg'in de Signal uygulamasını kullandığı ortaya çıktı. Bu da “Whatsapp'ın Sahibi Zuckerberg De Signal Dedi” haberlerinin çıkmasına neden oldu.

WhatsApp'ın güvenlik politikasını değiştirmesinden sonra milyonlarca kullanıcı Signal ile Telegram gibi daha güvenli uygulamaları kullanmaya başlamıştı.

Geçenlerde 533 milyon Facebook kullanıcısının bilgisi dışarıya sızdırılmıştı. Bu sızan bilgiler arasında Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’e ait telefon numarası, konumu, evliliği ile ilgili detayları, doğum tarihi ile kullanıcı kimliği de bulunuyordu. Dave Walker isimli bir güvenlik araştırmacısı ise Mark Zuckerberg tarafından da Signal isimli WhatsApp rakibi mesajlaşma platformunun kullanıldığı bilgisi ortaya atıldı.

Güvenlik araştırmacısına göre Zuckerberg, mahremiyetini korumak adına Signal uygulamasını kullanıyor.

Technopat'ta bulunan habere göre Walker, “Farklı bir olayda Mark Zuckerberg, uçtan uca şifrelemesi bulunan ve Facebook’a ait olmayan bir sohbet uygulamasını kullanarak kendi mahremiyetine de oldukça saygı gösteriyor. Bu, son Facebook sızıntısında bulunan hesabıyla ilişkilendirilen numara.” Diye de ekliyor.

Ocak 2010'da kurulu olan Whatsapp, 2014 senesinde 19 milyar dolara Facebook'a satılmıştı.

Veri ihlalinde Mark Zuckerberg’in kendisini dahi kurtaramadığı Facebook, tekrardan güvenlik ve gizlilik konusu ile tartışmalara konu olmuş bulunuyor.

Signal uçtan uca şifreleme hizmetini sunarak sohbetlerinizi diğer hiç kimsenin okuyamamasını sağlamakta. Hatta Elon Musk dahi atmış olduğu tweet’inde Signal’i tavsiye olarak iletmişti ve platformun kullanıcı sayısı kısa bir süre içinde artmıştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11