Udf Dosyası Nedir

Bilgisayar kullanıcıların en fazla merak etmiş oldukları alanlardan birisi de dosya uzantıları olmaktadır. Bilgisayar içinde kurulu olan dosyalarda birçok dosya uzantı yer almaktadır.

Teknoloji 11.06.2021, 09:08 20.06.2021, 08:59 Mehmet Kurt
Udf Dosyası Nedir

Bu uzantılardan birisi de UDF uzantısı olmaktadır. UDF dosyası nedir ve nasıl açılır, açmak için hangi programları indirmek gerekir? İşte UDF dosyası açma işlemleri için yapılması gerekenler…

UDF uzantısı olarak adlandırılan şey asıl olarak bir dosya uzantısına verilen addır. UDF dosyası Adalet Bakanlığı veri tabanlarının kayıt altına almış olduğu bir dosya türü olarak bilinmektedir.

 UDF Dosyası Nedir?

Bilgisayara ya da herhangi bir ortam içerisine kurulu olan dosyaların içerisinde çeşitli uzantılar yer almaktadır. Aif, cda, mpa, mp3 şeklindeki ses dosyası uzantıları; avi, mov, flv, mpg gibi video dosyası uzantıları, rar, 7z, zip gibi sıkıştırılmış olarak bulunan dosya ya da arşiv dosyası uzantıları bun dosyalara bir örnek olarak verilmektedir. UDF de dosya uzantılarından bir tanesi olarak bilinmektedir.

UDF dosya uzantılarından herhangi bir tanesine verilen isimdir. UYAP bünyesi içerisinde yer alan dosyalar için kullanılmaktadır. UYAP ise ülkemiz sisteminde Adalet Bakanlığı ile beraber türlü ulusal yargı ağı birimlerinin arasında yer alan iletişimi sağlamaktadır. Bunların dışında bir de Adalet Bakanlığı içerisinden ya da çeşitli yargı sistemleri içerisinden iyi veya kötü işlem görmekte olan kişilerin kendisi ile alakalı olan faaliyetlerin takip edilmesine de yardımcı olmaktadır. Ek olarak UYAP açılımı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi olarak da bilinmektedir.

Bu sistem ile vatandaşlar resmi kurumlardan yararlanmaktadır. Ayrıca birçok hukuki mücadeleler vermekte olan vatandaşlar da kendisi ile alakalı bu hukuki süreçleri buradan takip edebilmektedir. Bu UYAP sistemi içinde yer alan dosyalarda UDF uzantısı kullanılmaktadır. Ancak farklı bir sistem olmasından ötürü bilgisayarlar içerisinde bazı programlar bulunmuyorsa açılmayabilir.

UDF Dosyası Açma

UDF dosyaları birçok kez uygunluğu olmayan ve program bulunmayan bilgisayarlarda açılmamaktadır. Bu dosyaları açmak için bazı programların bilgisayarların içine yüklenmesi gerekir. Bu programların yüklenmesiyle beraber UDF uzantılı dosyaların açılması kolay hale gelecektir.

Bunların dışında UDF dosyalarını açabilmek için UYAP resmi sitesine girilmesi gerekecektir. Site üzerinden birtakım adımlar takip edilecek ve de UDF dosyalarını açmak mümkün hale gelecektir.

UDF uzantılı dosyaları UYAP Doküman Editörü biçiminde hazırlanmış olan programla beraber açmak mümkün olmaktadır. Ancak bu programı yükleyebilmek adına JAVA indirmek gerekmektedir. UYAP Doküman .zip uzantılı sıkıştırılmış bir durumda yer alacaktır. Zip uzantılı dosyalar ise WinRAR programıyla beraber açılmaktadır. Dosyanın kurulumu sağlanırken ise dosyalar çift tıklanması yerine sap tıklayarak yönetici şeklinde başlat ya da çalıştır seçeneği seçilecektir. Bu biçimde siyah ekran hatası da alınmayacaktır.

 UDF Dosyası Açma Programı

 UYAP resmi internet sitesi üzerinden UDF uzantısına sahip olarak bulunan dosyaları açabilmek için şu sırayla adımların takip edilmesi gerekmektedir:

 - UDF uzantısında bulunan dosyayı açabilmek için www.uyap.gov.tr siteye girmek gerekir.

 - girmiş olduğunuz sitede yer alan UYAP Destek başlığı altında bulunan UYAP Editör yazan seçenek tıklanmalıdır.

 - UYAP Editör yazan bölüme tıklamanızın ardından program inmeye başlayacaktır.

 - Sonrasında da indirilmekte olan uyap.zip dosyası boş bir klasöre atılacaktır. Dosya üzerinde sağ tıklanarak Extract Here kısmına basılması mümkün olacaktır.

 - UKI_V5.0.0.exe dosyası aktif olacaktır. Açılacak olan bu dosya üzerine sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır butonunun seçilmesi gerekecektir.

 - Karşılaşılmakta olan iki soru için de İleri seçeneği tıklanmalıdır.

 - Gelecek olan pencerede yükle seçeneği seçilmelidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35