Ücretsiz En İyi Video Çekme Programı Önerileri

Teknoloji 28.06.2021, 10:48 Mehmet Kurt
Ücretsiz En İyi Video Çekme Programı Önerileri

PC oyunlarında ya da Windows masaüstü üzerinde ekran görüntüsü almak istemeniz mümkün. Bu tarz durumlar için harici bir ekran kaydedici kullanmanız gerekebilir ya da kullandığınız programın özellikleri de kaliteli kayıt alabilmeniz için en büyük etmen olabilir. Peki PC için ekran kaydedici programların en iyisi hangisi?

Oyunlarda gerçekleştirdiğimiz güzel hareketleri kaydetmek ya da kimi zaman da yalnızca işimiz için bilgisayarımız üzerinde ekran görüntüsü kaydetmemiz gerekebilmektedir. Yalnızca bu durumlarda da olmamakla; video kaydederken, ekrandan bir bilgiyi paylaşmak istediğinizde ve daha birçok değişik konuda ekran kaydedici PC programlarına gereksinim duyabilirsiniz. Windows için ücretli ya da ücretsiz birçok program yer alıyor.

İyi bir ekran kaydedici programlardan ilk beklentimiz genel olarak ücretsiz olması yönünde oluyor. Piyasada yer alan programların birçoğu ücretli olsa bile, bir biçimde ücretsiz kullanıma da izin verebilenler var. Bunun dışında masaüstü sesleri problem yaşatmadan kaydetmesi, webcam kaydı olması gibi ek özellikler de beklenmekte. Son olarak pek tabii Full HD bir biçimde kayıt gerekli oluyor. Bizler de sizler için tüm bu özellikleri barındırmakta olan en iyi programları toparladık.

Oyun Video Çekme Programı

Windows için en iyi ekran kaydedici programlar:

Camtasia,

ScreenCast-O-Matic,

Movavi Screen Recorder (Önerilen),

iSpring Free Cam,

Icecream Scren Recorder,

Apowersoft,

Loom,

TinyTake,

Bandicam,

Ezvid,

Windows Oyun Çubuğu,

OBS.

Camtasia:

Video kaydedici ücretsiz bir program olmasının yanı sıra çok iyi de bir video düzenleme programı. Etkileşimi olan ve dinamik videolar oluşturmanıza olanak tanıyor.

Movavi Screen Recorder (Önerilen):

Ekran video kaydedici program önerilerimizin ilk sıralarında yer alan Movavi, aynı zamanda bir video düzenleyicisi olarak da çalışıyor. Fakat video ve kayıt denilince ilk akla gelen her şeyi Movavi ile yapabilmeniz mümkün.

iSpring Free Cam:

Tamamen ücretsiz olan iSpring Free Cam, ekstra avantaj şeklinde içerisinde bir video düzenleyicisi de dahili olarak açılan bir uygulama.

ScreenCast-O-Matic:

ScreenCast-O-Matic videolarınızı aynı zaman dilimi içinde hem YouTube hem de kendi sunucularına yüklemenize olanak tanıyor. Ücretsiz sürüm ile 15 dakikaya kadar video kaydı gerçekleştirilebiliyor.

Icecream Ekran Kaydedici:

Icecream Screen Recorder özellikleri ve kullanışlı olması ile beraber yüz güldüren ama ücretsiz sürüm ile biraz üzen bir program. Program ile ekran üzeirnde dilediğiniz bir bölümü kayıt altına alabilirsiniz.

Loom:

Loom, Windows’un yanında ek olarak Mac ve iOS’ta da çalışabilen bir ekran kaydedici program.

Apowersoft:

Apowersoft tamamen web tabanlı olan bir online ekran kaydedici program. İlk kez kullanıyorsanız yalnızca bir defaya mahsus çok ufak boyutlarda kurulum dosyasını indirmeniz gerekmekte.

TinyTake:

Yapımcılarına göre TinyTake piyasada yer alan en iyi video kaydedici program fakat ne yazık ki ücretli. İsteyenler ticari olmayan kullanımlara uygun olması için ücretsiz sürümünü de kullanabilmekte fakat oldukça sınırlı özellikleri yer alıyor.

Ezvid:

Ezvid de ücretsiz bir ekran kaydedici program. Programın tek negatif sayılabilecek yönü olarak fazla yer kapladığı gerçeği.

Bandicam:

Bandicam özellikle oyun görüntülerini kaydetmek isteyenler için oldukça popüler bir program. Ücretsiz versiyonunda filigran yer alıyor. Fakat ücretli versiyonunu 39 dolara satın alırsanız sonrasında neredeyse sınırsız özelliklere kavuşabilirsiniz.

Windows Oyun Çubuğu:

Aradığınız ekran kaydedici program çok da uzakta olmayabilir. Üstelik Windows Oyun Çubuğu’nu kullandığınız zaman ekstradan ekran kaydedici indirmenize de gerek kalmıyor.

OBS Video Çekme Programı Nasıl Kullanılır?

OBS çok amaçlı kullanımı bulunan bir program. Bu programı daha çok Twitch yayıncılarının kullanmasından ötürü tanıyoruz. Çünkü Twitch, YouTube ve daha birçok yayın platformu üzerinde profesyonel canlı yayın yapılmasına olanak tanıyor. Bunun yanı sıra ek olarak ekran kaydedici olarak da kullanılabilme özelliği sağlıyor. Özelliklerine bakıldığında en iyi ve en popüler ekran kaydedici programlar arasında en üst sırada yer aldığını söylememiz mümkün. Ayrıca tamamen ücretsiz bir program.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10