Trend Topic Nedir?

Twitter trend topic nedir? Twitter trend topic nasıl yapılır? Trend topic etkisi nedir?

Teknoloji 13.10.2020, 20:43
Trend Topic Nedir?

SOSYAL MEDYA NEDİR?

Sosyal medya birden fazla platformda birden fazla insanı buluşturuyor. Birçok farklı platformlar insanlar bir araya gelerek duygu ve düşüncelerini, anlık ruh hallerini, gezdikleri gördükleri yerleri, özel anlarını, fotoğraflarını paylaşıyor.

Bunun yanı sıra iletişim kurabiliyor ve birden fazla insana ulaşıp farklı gelenek ve göreneklerle yüz yüze oluyor. Bunun yanı sıra yine farklı millet ve ülkedeki insanlarla iletişim kurup, dünyanın her yerinden arkadaş edinebiliyor.

Daha farklı içerikler görüp kendini geliştirecek alanda bilgiler öğrenebiliyor. Ve zamanı geçirecek hobiler edinebiliyor. Sosyal medya üzerinden kalıcı dostluklar edinip sosyal hayatta iletişim haline geçebiliyorlar.

İnstagram, youtube, whatsapp, twitter gibi birden fazla sosyal medyalar da hem iletişim kurarken instagram, twitter, yotube gibi sosyal medya platformlarında farklı içerik üretip paylaşabilir ve gelir kazancı elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra tanınmışlık ve ün de kazanabilirsiniz. Trend olabilirsiniz.

SOSYAL MEDYANIN İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ

Günümüzde birçok insan, birden fazla sosyal medyada hesap açıyor. Ve vakitlerinin çoğunu sosyal medyada geçiriyor. Ne yazık ki maalesef, insanların ruh, psikolojik ve fizyolojik zarar vermiş olarak değerlendirilebiliyor.

Sosyal medya gibi birçok farklı farklı platformlarda özelikle de instagram insanları bir araya getirmek için tasarlanmış olsa da buna rağmen bazen tersi etki edebiliyor.

Sosyal medya kullanan kişilerin asosyal olduğu araştırmalar konusunda bunu delil gösteren ve de kanıtlayan birçok araştırma ortaya konulmuş olsa da zaten sosyal medyanın asosyal etkisi ve insanı içine kapanık hale getirmesi de yine insanlar tarafından gözlemlenmiş bir durum olmaktadır.

Ayrıca insanlar da bu durum giderek artıyor ve sosyal medya bağımlılığını ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra sadece ruhsal ya da psikolojik olarak zarar vermekte kalmayıp fiziksel olarak insanların göz sıkıntısı ya da bel veya boyun fıtığı yaşamalarına neden olabiliyor.

TWİTTER NEDİR?

Twitter insanların düşünce ve de fikirlerini yazıp paylaşabildiği ve yahut da ünlü kişilerin paylaşımlarını görüp takip etme özelliği fırsatını sunan bir sosyal medya ürünüdür. Tüm bunların yanı sıra sohbet etme gibi ya da fotoğraf ve video paylaşmanız gibi durumları mevcuttur.

Aslında twitter kullanıcıları anlık ruh halini bildiren yazılar yazmakta olup genellikle de anlık ruh halini belirten yazılar atar.

TREND TOPİC NEDİR?

topic twitter da geçen bir kelime olup herhangi bir konu hakkında hashtag açıp ve tüm twitter kullanıcılarının da bu hashtagı paylaşması halinde gündeme gelmesi demektir.

Yani aslında twitter sosyal medya dünyasında günün en çok ilgi göreni günün en çok dikkat çekeni ya da günün en çok paylaşılanı anlamına gelir. Trend topic listesi içerisinde ilk on sıra vardır ve bu sıralama halinde olmak üzere on en az bir ise en çok gündeme gelen konu demektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35