Tamamen Yerli Lens Solüsyonumuz Üretildi

Ankara’da kamu-üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde yerli ve milli lens solüsyonu üretimi gerçekleştirildi.

Teknoloji 26.07.2021, 11:37 26.07.2021, 12:14 İrem Durak
Tamamen Yerli Lens Solüsyonumuz Üretildi

Tamamen Yerli Lens Solüsyonumuz Üretildi

Ankara’da kamu-üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde yerli ve milli lens solüsyonu üretimi gerçekleştirildi. Üretimin devam ettiği firmaya ziyaret gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Lens solüsyonları şu ana kadar hep ithal edilen, yaklaşık olarak 120 milyon dolarlık açık verilen ürünlerdi” şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara’da yüksek teknoloji, inovasyon ve sterilizasyon uygulamaları gerçekleştirilen tesislerinde yerli lens solüsyonu üretimi yapan, bunları patentle koruma altına almayı başaran firmaya ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Varank ile birlikte Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcüsü Arife Polat Düzgün ve KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt da yer aldı. Şirketin OSTİM Teknik Üniversitesi ile önemli bir Ar-Ge ve üretim projesine imza attığına dikkat çeken Varank lens solüsyonlarının şimdiye kadar yurt dışından ithal edildiğini ve bu alanda yaklaşık 120 milyon dolar açık verildiğini söyledi.

Şimdiye Kadar Hep İthal Ediliyordu

Firmanın ürettiği lens solüsyonlarıyla ilgili gerekli izin ve sertifikaları aldığını kaydeden Bakan Varank, böylelikle Türkiye’de lens kullananların yerli ve milli bir ürüne kavuştuğunu belirtti. Varank, “Lens solüsyonları şimdiye kadar hep ithal edilen, yaklaşık 120 milyon dolarlık açık verdiğimiz ürünlerdi. Biz, Türkiye’de üretimle kalkınmanın gayreti içinde olan bir hükümetiz. Özellikle katma değerli ve açık verdiğimiz ürünlerin Türkiye’de yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesine önem veriyoruz. Bu firmamız da devletimizin farklı desteklerinden, teşviklerinden, özellikle KOSGEB’den katkı alarak üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde bu ürünü üretmiş oldu” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12