Euro 37,45 %-0,09
Dolar 34,25 %-0,04
Sterlin 44,76 %-0,13
Altın 2.929 %0,04

Slayt Nasıl Yapılır

Microsoft Office programları okullarda, iş yerlerinde, konferanslar ve sunumlarda hemen hemen her yerde karşımıza çıkabilen ve öğrenmemiz gereken programlar arasındandır. Microsoft Office programları birtakım önemli durumlarda oldukça fazla önem taşıyor.

Resim Rp9DVpQU2r

Örnek olarak okulda bir bitirme ödevi sunumu hazırlamanız gerektiği zaman ya da çalıştığınız iş yerinde bir rapor hazırlamanız gerektiği durumlarda… Bu makale içerisinde sizler için Powerpoint programında nasıl slayt yapabilirsiniz sorusunun yanıtını vermeye çalışacağız.

Microsoft Office programları insanların hayatlarının hemen hemen her yerinde karşısına çıkabileceği ve en fazla gereksinim duydukları programlardır. Artık bilgisayar çağını geçirdiğimiz şu günlerde Powerpoint programlarını öğrenebilmek kaçınılmaz durumlar arasında yer alıyor. Okuldan tutun, çalışmaya başladığımız iş yerlerine kadar her yerde gereksinim duyduğumuz bu programları bilmek gerekmektedir. Bu makalede Powerpoint programları içinde nasıl slayt yapabilirsiniz sorusunun yanıtını açıklayalım.

Bilgisayarda slayt nasıl yapılır?

Öncelikli olarak bilgisayar üzerinde Powerpoint sayfası açılır. Ardından da sunum için hazırlanacak olan resmi yapıştırmak için sayfada yer alan üst kısmından ekle kısmına basılarak belirlenmekte olan resim çift tıklanarak sayfaya yapıştırılmaktadır. Eğer sunum üzerinde birkaç sayfa biçiminde hazırlık olacaksa yine ekle tarafından yeni slayt butonuna basılarak 2. 3. 4. Sayfalar açılabilir. Her bir sayfa üzerinde hazırlanan resimler aynı biçimde yapıştırılır.

Office programları çok karışık ya da zor programlar değildir. Üzerinde hemen hemen her değişikliği yapabileceğiniz ve arka planlarını, temalarını size gösterilen şekillerde zaten ilerleyebilirsiniz. Sistemi açtığınız zaman karşınıza açılacak olan sayfada istediğiniz alanlarda kolaylıkla ilerleme yapabilir ve her zaman aşina olduğunuz durumlarla ilerleme sağlayabilirsiniz. Bu program farklı slayt hazırlama programları kadar karmaşık ve bilgi gerektirmemektedir. Dikkat edilmesi gereken farklı detaylar elbette ki vardır. Ancak yine de en basit haliyle bu programı kullanarak slaytlarınızı hazırlayabilirsiniz.

Slayt geçişi: Sayfaların geçişlerinin otomatik bir biçimde yapılmasını sağlamak için de gelişmiş slayt kısmının alt tarafında yer alan 'Otomatik olarak' tikini işaretlemeniz gerekecektir. Sayfaların daha efektli bir biçimde geçmesini istiyorsanız da seçili olan slaytları uygula kısmından yapabilmeniz de mümkün…

Tamamlanan Slaytın Kayıt Edilmesi

Hazırlanmış olan Powerpoint slaytını kaydedebilmeniz için sol üst tarafta yer alan dosya kısmını açmanız gerekir. Orada 'Farklı kaydet' seçeneği içerisinde açılan pencereden kayıt edebilmeniz de mümkün. Artık sunumunuz izlenmeye hazır hale geliyor.

Slaytlarınız üzerine tarih, saat ile sayfa numarası gibi ek bilgiler girmek istiyorsanız da, yine "Ekle" menüsünü kullanmanız gerek. Menü İçerisinde bulunan "Slayt Numarası" seçeneği, "Üstbilgi ve Altbilgi" adında yeni bir pencere açmanızı sağlayacaktır. Bu pencerenin yardımı ile ek bilgilerin bütün slaytlarda ya da yalnızca belirtilmiş olan slaytta görüntülenmesini sağlayabilmeniz de mümkün. "Tarih ve Saat" seçeneği ise, sunum sayfaları için günün tarihini ve saati eklemekle görevli olmaktadır.

Müzikli Slayt Nasıl Yapılır?

-Ekle sekmesinde Ses seçeneğini, sonrasında da Bilgisayarımdaki Ses'i seçmelisiniz.

-Dosya gezgininde kullanmak istediğiniz müzik dosyasını ve sonra da Ekle’yi seçmelisiniz.

-Slaytta ses simgesi seçili durumda yer alıyorken, Kayıttan Yürüt sekmesinde Arka Planda Çal'ı seçmelisiniz.

Arka planda müzik çalınması

Arka Planda Çal, ses dosyası üzerinde slayt gösterisi esnasında otomatik şekilde başlatılmasını ve ek olarak da sesin birden fazla slayt boyunca çalınmasını sağlayacaktır.

Birden çok slayt boyunca birden çok şarkı çalma

Slayt gösteriniz bir şarkıdan daha fazla sürmekteyse, başka şarkılar da ekleyebilmeniz mümkün. Bununla beraber, müziği slayt gösterisi ile eşitlerken problem olduğunu bulursanız, şarkıları tek bir dosya için bir araya dizeleyerek slayt gösterisi boyunca sürekli çalabilmeleri için Audacity şeklinde üçüncü taraf bir ses düzenleme aracı kullanmanız gerekebilir.

Yazar: Mehmet Kurt
<