Signal nedir, nasıl kullanılır? Signal ile Whatsapp arasındaki farklar nelerdir?

Elon Musk’ın önermiş olduğu mesajlaşma uygulaması Signal son zamanlarda WhatsApp'ın alternatifi olarak gündemde yer almaktaydı

Teknoloji 08.04.2021, 19:15 08.04.2021, 15:18 İrem Durak
Signal nedir, nasıl kullanılır? Signal ile Whatsapp arasındaki farklar nelerdir?

Signal nedir, nasıl kullanılır? Signal ile Whatsapp arasındaki farklar nelerdir?

Elon Musk’ın önermiş olduğu mesajlaşma uygulaması Signal son zamanlarda WhatsApp'ın alternatifi olarak gündemde yer almaktaydı. Mark Zuckerberg'in de Signal isimli WhatsApp rakibi mesajlaşma platformunu kullanmış olduğu ortaya çıktı. İşte şifreli biçimde sesli, görüntülü arama ve mesajlaşma uygulaması olarak bilinen Signal ile ilgili tüm merak edilenler…

iOS, Android ile bir masaüstü uygulaması olan Signal kullanıcılarının metin mesajları, sesli notlar, dosyalar, resimler, GIF ve video mesajları gönderebilmelerine olanak tanıyor. Peki Signal nedir, nasıl kullanılır? Signal ile Whatsapp arasındaki farklar nelerdir?

Signal uygulaması standart cep telefon numaralarını kullanmakta ve diğer Signal uygulamasında kullanıcılar ile bütün iletişimleri güvence altına alabilmek için uçtan uca şifreleme bulunmaktadır.

Open Whisper Systems'a ait olan Signal yazılımı ücretsiz ve herkese açık bir kaynak olarak bilinir. Apple’ın iOS’u ve Android için şifreli telefon görüşmesi ile yazılı mesajlaşma hizmeti sunulmakta. Open Whispers Systems, Signal Protocol’ü WhatsApp’e entegre edebilmesi için WhatsApp ile ortaklığa gitmişti. Yazılımın orijinal ses şifrelemesi, Zimmermann Gerçek Zamanlı Aktarma İletişim Protokolü’ne (Zimmermann Real-time Transport Protocol-ZRTP) dayanıyor. ZRTP'nin, canlı telefon görüşmesinin dinlenmesi niteliği taşıyan ‘araya giren adam saldırılarına' (Man-in-the-middle-attack-MiTM) karşı güvenli olduğu söylentiler arasında.

Whatsapp ile Signal arasındaki farklar neler?

Signal’de gerçekleştirilen her türlü işlem üst düzey güvenlik adına uçtan uca şifrelenmekte. Ses aramasında yer alan ağır şifrelemeden dolayı arama genel olarak birkaç saniye geç başlamış olsa da ses kalitesi yüksektir ve kesilmeler yaşanmamaktadır.

Ayrıca WhatsApp kişi listeleri için şifreleme yapılmazken, Signal hiçbir şekilde buna izin vermemektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35