Pc Ne Demek?

Pc açılımı nedir? Pc Türkçesi nedir? Pc İngilizce nedir? Pc açılımı nedir?

Teknoloji 19.10.2020, 10:52
Pc Ne Demek?

Pc ingilizce Personal Computer sözcüklerinin baş harflerinin kısaltılması ile ortaya çıkmış ve ülkemizde pc olarak isimlendirilmiş bir kelimedir. Personal Computer kişiye ait özel bilgisayar anlamına gelmektedir. Kişiye özel olarak tasarlanmış bu pc bilgisayarları genellikle, iş ile ilgili işler için kullanılmaktadır.

Bu bilgisayarları kullanırken, herhangi bir operatörün veya uzmanın yardımına ihtiyacınız yoktur. Size özel olarak tasarlanmış pc'ler, istediğiniz özelliklerde olup, yapmak istediğiniz tüm iş ve şahsi işleriniz için uygundur. Pc'ler örnek olarak şunları verebiliriz.

  1. Masaüstü Bilgisayar
  2. Tablet Bilgisaar
  3. Laptop Bilgisayar

olarak gösterilmektedir. Pc kelimesinin ne anlama geldiği bu şekilde insanlar tarafından daha iyi anlaşılmaktadır.

Pc Tarihi Hakkında

Pc bilgisayarlar çağmızın sıkça kullandığı ve gün geçtikçe teknolojinin artması ile beraber yeni özellikleri çıkarak daha modern hale gelen elektronik cihazlardır. Günümüzde bu terim yabancı ve yeni olsa bile, aslında tarihi eskiye dayanmaktadır. Altair 8800 tarihte ilk olarak kullanılan kişisel bilgisayar olarak tarih kayıtlarına geçmiştir ve bundan çoğu pc kullanıcısının haberi yoktur. Kişisel bilgisayar olarak kullanılan pc'ler IMB uyumludur. Ayrıyetten Linux işletim sistemini barındırmaktadır. Bunların dışında ise, macintosh ismi ile de Mac OS X de içermektedir.

Pc Bilgisayarlar Hangi Yazılım Uygulamalarını Kapsar?

Pc kişisel bilgisayarlar çok sayıda yazılım uygulamalarını bünyesinde barındırır ve kapsar. Bünyesinde barındırdığı ve kapsadığı metin işleyici, oyunlar, web tarayıcıları ve veri tabanı gibi çok farklı özellikleri kapsıyor.

Bunların haricinde ise; elektronik posta istemcilerini ve kişisel performansla ilgili özel amaçlı yazılım programlarını bünyesinde barındırıyor. Pc'ler de yaygın olarak kullanılan uyumlu mikro işlemciler bulunmaktadır. Bu uyumlu mikro işlemcilerden en önemlisi ise, uyumlu olan CPU'lardır.

Pc Sözü Sadece Bilgisayarlar İçin mi Kullanılır?

Pc kelimesi sadece bilgisayarlar için kullanılan bir sözcük değildir. Günümüzde bilgisayar gibi çok sayıda elektronik alet kullanılmaktadır. Bu aletler içerisinde yer alan televizyon ve telefonlar vardır. Pc kelimesi bazı özelliklerine göre kullanılan televizyonlar ve telefonlar içinde kullanılmaktadır.

Bu kullanılan televizyonların pc giriş bölümlerine bilgisayarlarınız kablosunu bağlayabilir ve bilgisayar üzerindeki bilgileri televizyonunuza aktarabilirsiniz.

Bu sayede hem daha geniş bir ekranda çalışma fırsatı bulursunuz, hem de teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmış olacaksınız. Bunu yapabilmek için tabi ki televizyonunuzun giriş bölümün pc'ye uygun olması son derece önemlidir.

Son teknoloji ile çıkan televizyonların hepsinde pc bilgisayar giriş bölümü bulanmaktadır. Telefonlarınızın içerisindeki bilgileri ise aynı şekilde pc'lerinize aktarabilir ve işlerinize bu şekilde devam edebilirsiniz. İster resim, isterseniz de videolarınızı kolaylıkla pc girişinden aktarma işlemini yapabilirsiniz.

Pc Fiyatları Nasıldır?

Şahsınıza ait bir pc kullanmak istiyorsanız bu ürünü satan bir çok farklı mağaza ve elektronik yerleri bulunmaktadır. Pc fiyatları özelliklerine göre farklılaklar göstermektedir. Masaüstü pc'ler laptop bilgisayarlarına göre daha uygun fiyattadır. Fakat her masaüstü pc fiyatı laptoptan ucuz olduğu anlamına gelmez.

Tamamen teknik özellikleri ile ilgili olan bu fiyatlar, kişinin kendi pc'yi seçmesi ile orantılıdır. Tablet fiyatları olan pc'ler ise diğerlerine göre daha uygun fiyatta bulunuyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12