Özel Numara Nedir?

Özel numara nasıl kapatılır? Vodafone özel numara kapatma nasıl yapılır? Turkcell özel numara açma nasıl yapılır? Türk Telekom özel numara gizleme nasıl yapılır? Özel numara nasıl engellenir? Özel numara nasıl aranır? Özel numara ile arama nasıl yapılır?

Teknoloji 17.10.2020, 12:52
Özel Numara Nedir?

Özel numara, telefonunuz çaldığında numaranın gözükmemesi durumudur. Ekranda numara yerine özel numara ya da gizli numara yazar. Sizi arayan kişi numarasını gizlemesi halinde sizin numarayı görmenizi engelleyebilir. Bunu telefon ayarlarından ya da operatör ayarlarından bunu ayarlayabilir.

Gizli numaraya geçmesi halinde numarasını paylaşmadan sizi arayabilir, sizinle konuşabilir. Gizli numaradan arama yapılabilir fakat mesaj atılamaz. Numaranızı gizleyerek birini arayabilir, arama halinde iletişim kurabilirsiniz fakat kısa mesaj veya mms ile iletişim kuramazsınız.

Operatörler ve Özel Numara

Özel numaranın kullanabildiği operatörleri sizin için sıraladık. İşte bunlar;

  1. Turkcell
  2. Turk Telekom
  3. Vodofone
  4. Bimcell

Bu operatörler ile numaranızı gizleyebilir, gizli numaralardan aranabilirsiniz.

Özel Numara Nasıl Açılır ve Kapanır?

Sürekli özel numaradan rahatsız ediliyorsanız ya da birini gizli numaradan aramak istiyorsanız gizli numarayı açıp kapamak mümkün diyebiliriz. Bu açıp kapama durumu operatörden operatöre değişkenlik göstermektedir.

Turkcell; Turkcell’e kayıtlı hattınızı gizli numaralardan gelen çağrılara kapatmak isterseniz, cep telefonunuzun arama kısmına *253# tuşlayarak arama tuşuna basmanız yeterlidir. Bu tuşlamanın sonucunda artık hattınızı gizli numaralardan gelen çağrılara kapatmış olursunuz.

Hattınızı gizli numaraya açma veya kapama servisi tamamen ücretsizdir. Turkcell’deki hattınızı eğer gizli numaraya kapatmak yerine açmak istiyorsanız yine #253# tuşlayıp arama tuşuma basmanız hattınızda gizli numarayı açmanıza yardımcı olur. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz durumda kapattığınız gizli numara işlemini açabilirsiniz. Turkcell gizli numara açma servisi de tamamen ücretsiz bir servistir.

Turk Telekom; Turk Telekom kullanıcıysanız gizli numarayı açmanız ve kapatmanız aynı numarayı tuşlamakla beraber açıp kapama işlemini yapabilirsiniz. Telefonunuzun arama kısmına girerek *253# tuşlamanız yeterlidir. Bu tuşlamayı yapmanız halinde gizli numara servisi açıksa kapanır, kapalıysa açılır.

Vodofone; Vodofone, Turk Telekom ve Turkcell gibi arama yoluyla gizli numara açma/kapama yapamazsınız. Vodafone hattına sahip telefonunuzun kısa SMS bölümüne GIZLI AC yazarak 7046'a gönderdiğiniz durumda numaranız gizli numaraya geçerek numaranızı gizleyerek istediğiniz kişi iler iletişime geçebilirsiniz.

Gizli numaralardan gelen çağrıları engelleme servisinin iptali isterseniz ise, sms bölümüne GIZLI KAPAT yazıp 7046'a göndermeniz gizli numara özelliğini kapatmanızda yardımcı olacaktır.

Nasıl Özel Numaradan Arayabilirim?

Eğer birini numaranızı paylaşmadan aramak istiyorsanız yapmanız gereken şey çok basittir. Tüm operatörlerin numara gizleme servisi, ücretsiz bir servistir. Telefon numaranızı gizlemek istiyorsanız bunu operatörünüze ait servis ayarlarından ayarlayabilirsiniz.

Telefon hattınızı bir kereye mahsus gizlemek istiyorsanız; aramak istediğiniz numaranın başına #31# yazdıktan sonra arayacağınız kişinin numarasını tuşlamanız yeterli olacaktır. Örneğin; #31#1234567878*. Bu şekilde numaranızı gizleyebilir, istediğiniz kişiyi ücretsiz bir şekilde arayabilirsiniz. Eğer aramak istediğiniz kişi, hattını gizli numaraya kapattıysa özel numaradan arayamazsınız.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35