gtag('config', 'G-X0Q4RFH2S7');

Keylogger Nedir?

Keylogger bir virüs olarakta düşünmek mümkündür. Kötü amaçlar taşıyan ve bilgisayar kullanıcısını zor durumda bırakan keylogger oldukça rahatsız edici bir durumdur.

Teknoloji 12.09.2024, 23:30 Halil Uzan
Keylogger Nedir?

İnternet kullanan herkesin keylogger nedir bilgi sahibi olması gerekir. Çünkü bu bir casus yazılım olarak klavye dinleme özelliği sağlar. Klavyeden basmış olduğunuz her harf kayıt altına alınarak dinlenilir. Böylelikle yazışmalarınız, konuşmalarınız dinleme sistemi ile kayıt olmaktadır. Keylogger yani klavye dinleme sistemine maruz kalmamak adına gönderilen linkler, spam mailler ve bilinmeyen gönderiler tıklanmamalıdır.

Keylogger bir virüs olarakta düşünmek mümkündür. Kötü amaçlar taşıyan ve bilgisayar kullanıcısını zor durumda bırakan keylogger oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu virüsün cihaz dan temizlenmesi son derece önemlidir. Keylogger ile harfe bastığınız her tuş kayıt olup kullanıcıya sıkıntı yaşatmaktadır. Nasıl bulaştığı konusunda net bir şey söylemek mümkün değildir.

Keylogger Temizlenmesi

Keylogger nedir az çok bilenler cihazların temizlenmesi gerektiğini de bilirler. Klavye dinleme sistemi bilgisayarınızı ele getirdiyse Ctrl + alt + delete tuşları yardımı ile işlemler komutu verin. Services.exe karşısında mutlaka SYSTEM bulunması gerekir. Bunun yerine admin veya herhangi bir isim mevcutsa bilgisayarınıza keylogger bulunur. Bu durumda temizleme işlemi yapmak zorundasınız.

  • Keylogger bile isteye yüklenebileceği gibi kullanıcının virüs taşıyıcı dosyaları indirmesi veya tıklama yolu ile de bulaşabilir.
  • Böyle bir yazılım klavyede yapmış olduğunuz her işlemi inceler.
  • Kullanıcıların cihazlarına bulaşan Keylogger ne yazık ki kişilerin ekran görüntülerini alabileceği gibi klavye yardımı ile tüm şifrelerine ulaşır.
  • Cihazınıza keylogger bulaşmaması adına güvenli bir virüs programı kullanılması çok önemli olacaktır.
  • Çok tehlikeli olan bu yazılımların temizlenmesi adına geliştirilmiş güçlü programlar kullanılabilir.
  • Eğer programlarla bile silinmiyorsa yapacağınız tek şey format atmak olacaktır.

Klavye Dinleme Yazılımlarından Korunma

Son dönemlerde Keylogger nedir sıkça dikkat çekmektedir. Bunun nedeni birçok insanın kişisel hesaplarındaki değişikliklerdir. Habersizce yapılan alışverişler keylogger bulaştığının en güzel kanıtıdır. Keylogger virüsünden korunmak için indirilen dosyalara, tıklanan linklere çok dikkat edilmeli ve mutlaka virüs programı kullanılmalıdır.

Yorumlar (0)