İndirim Kuponları Nasıl Kullanılır?

İndirim kuponu tarihi geçip geçmediği nasıl anlaşılır? İndirim kuponu nasıl kullanılmalıdır?

Teknoloji 09.10.2020, 10:40
İndirim Kuponları Nasıl Kullanılır?

İndirim kuponları son yıllarda ülkemizde online alışveriş çılgınlığında alternatif bir tasarruf yöntemi haline gelmeye başlayarak, tüketicilerin gözdesi haline geldi. Yurt dışında, başta Amerika olmak üzere, pek çok ülkenin hemen hemen bütün mağazaları indirim kuponlarına mutlaka yer vermektedirler.

Bilinçlenmeye başlayan tüketiciler ile beraber artık Türkiye’de de mağazaların çoğu müşterilerine indirim kuponlarıyla alışveriş yapmalarına olanak sağlıyor. Fakat bütün bu gelişmelere ve ilerlemelere rağmen “indirim kuponu” ifadesi, online alışverişlere yeni yeni başlayan pek çok tüketici için fazlasıyla yabancı. Peki, nedir bu indirim kuponu? İndirim kuponları nasıl kullanılır?

Mağazalar tüketicilere sunmakta oldukları bu kuponların üzerine kodlar yerleştirmektedirler. Kuponların üzerinde yer alan bu kodları, online alışveriş sitelerinin, genellikle ödeme sayfalarında bulunan bir kutucuğun içerisine girmenizi isterler. Kupon kodunu girdikten sonra zaten kuponun üzerinde yazan indirim miktar kadar sepette azalma olduğunu göreceksiniz. İndirim kuponları nasıl kullanılır?

KOD GİRİLECEK YERİ BULAMIYORUM NE YAPMALIYIM?

İndirim kuponları nasıl kullanılır? Kod girilecek bir alan bulamadıysanız, söz konusu olan mağazanın detaylı bilgilerinin bulunduğu SSS yani Sıkça Sorulan Sorular sayfasını ziyaret etmenizi öneririz.

Çoğu zaman cevabını bulamadığınız bilgileri “Müşteri Hizmetleri” sayfasında da görebilme imkanına sahipsiniz. Sitede bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi bulamazsanız mağazayı arayıp kupon kodunu nasıl kullanacağınızı da sorabilirsiniz.

KUPONUN İŞE YARAYIP YARAMADIĞINI NASIL ANLARIM?

Mağazalar, indirim kuponları kullanıldığından dolayı bütün indirim oranlarını ve kargo ücretlerini sepet ya da ödeme sayfasında mutlaka tek tek tüketiciye göstermek mecburiyetindedir. Eğer ki siparişleriniz hakkında detaylı bilgilendirmeyi incelediğiniz sayfada kupon kodu girmiş olmanıza rağmen herhangi bir indirimin söz konusu değilse, o zaman kupon kodu çalışmıyor demektir.

İNDİRİM KUPONLARI BAZEN ÇALIŞMIYOR, BUNUN SEBEBİ NEDİR?

Bu durumun birden çok sebebi olabilir;

Kupon kodunun tarihi geçmiş olabilir. Bu yüzden seçtiğiniz kupon kodu hakkında detaylı bilgilendirmeyi okumayı ve indirim kodunun hangi tarih aralığında geçerli olduğuna bakmayı unutmayın.

Pek çok mağaza, tüketiciler tarafından bu indirim kuponlarına büyük bir ilgi ve yanıt aldığı için belli bir tarihten ya da aşamadan sonra indirimleri sona erdirebilmektedir. Çünkü mağazaların diledikleri zaman bu tarz promosyonları sona erdirebilme hakları vardır.

Söz konusu mağaza sınırlı sayıda indirim kuponu ürettiği için de kupon kodları tükenmiş ve bu nedenle de kod çalışmıyor olabilir.

İNDİRİM KUPON KODLARI ONLİNE ALIŞVERİŞ SİTELERİ YERİNE ŞUBELERDE DE KULLANILABİLİR Mİ?

Eğer mağazalar bu promosyonlara özel olarak böyle bir hakkı belirtmiyorsa, online alışveriş indirim kuponlarını mağazaların şubelerinde de kabul etmek gibi bir yükümlülüğe sahip değillerdir.

Eğer ki indirim kuponunu mağazaya götürür ve yetkililere gösterirseniz, bazı mağazalar bunu inisiyatife bağlı bir şekilde kabul edebilirler. Bu tamamen mağaza yetkililerine bağlıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04