Gizli Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

Turkcell özel numara kapatma nasıl yapılır? Numaramı bilinmeyen numaralara kapatma nasıl yaparım? Türk Telekom numara gizleme kapatma nasıl yapılır? Gizli numaranın arama yapmasını engelleme nasıl yapılır?

Teknoloji 19.10.2020, 10:02
Gizli Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

Normalde bir kişiyi cep telefonundan aradığımızda numaramız aradığımız kişinin ekranında gözükür ve aranan, bizi bu şekilde tanır. Fakat kişiler cep telefonu numaralarını gizlediklerinde aradıkları kişinin kimliklerini bilmesini engellemiş olurlar. Bu durum ise arayan kişiyi daha rahat davranmaya iterken aranan kişi için rahatsız edilmelere yol açabilmektedir.

Bu aramalardan rahatsız olduğunuzda yapacağınız kolay ayarlarla gizli numaralardan gelen çağrıları reddetmek mümkün. Yazımızda bahsedeceğimiz ayarlamaları yaparak operatörünüze gizli numaralardan gelen çağrıları kabul etmediğinizi belirtmeniz bu çağrılardan kurtulmanız için yeterli. Bu sebeple bu yazımızda gizli numara çağrılarını engelleme yöntemlerini sizinle paylaşacağız.

GİZLİ NUMARA ENGELLEME NASIL YAPILIR?

Gizli numaralardan gelen aramaları pasifleştirme işlemi her operatörde farklılık gösterse de genel olarak bakıldığında oldukça kolay bir işlem. Yazımızda bahsedeceğimiz yöntemleri uygulayarak sizi rahatsız eden numaralardan kolayca ve ücretsiz olarak kurtulabilirsiniz.

Cep telefonunuzu gizli numara çağrılarına geri açmak için yapmanız gereken işlem ise ilgili ayarlamaların tam tersini yapmak. Örnek vermek gerekirse *253#’yi tuşlayarak gizli numara aramalarına hatlarını kapatan operatör kullanıcıları bu tuşlamayı tekrar yaparak hatlarını gizli numara aramalarına tekrar açabilirler.

VODAFONE GİZLİ NUMARA ENGELLEME YÖNTEMLERİ

Vodafone operatörüne kayıtlı kullanıcılar gizli numara çağrılarına telefonlarını kapatmak için 7046'ya 'GIZLI AC' şeklinde bir SMS yollamaları halinde cep telefonu numaralarını gizli numaralardan gelen çağrılara kapatabilirler.

Yine Vodafone operatörü kullanıcıları Vodafone Self Servis, Vodafone Sesli Yanıt Sistemi veya SMS sistemi ile cep telefonlarını gizli numara aramalarına ücretsiz ve kısa bir yolla kapatabilirler.

TURKCELL GİZLİ NUMARA ENGELLEME YÖNTEMLERİ

Turkcell kullanıcıları da özel numara engelleme işlemini ücretsiz olarak ve çok kısa bir yöntemle gerçekleştirebilirler. Turkcell operatörüne kayıtlı kullanıcıların telefon klavyelerinden *253#’yi tuşlayıp arama butonuna basmaları halinde cep telefonları otomatikman gizli numaralardan gelen çağrılara kendisini kapatır.

TÜRK TELEKOM GİZLİ NUMARA ENGELLEME YÖNTEMLERİ

Türk Telekom da bu işlemi diğer operatörler gibi ücretsiz sunan operatörlerden. Türk Telekom operatöründe özel numaralardan gelen çağrıları engelleme servisini aktif etmek için çokça seçenek mevcut. En çok tercih edilen ve en kolay olan yöntem ise yazımızın önceki cümlelerinde de Turkcell operatörü kullanıcıları için sunduğumuz bir çözüm önerisi olan *253#’yi tuşlayıp arama butonuna basmak.

Bu işlemin gerçekleştirilmesi halinde işlemi yapan hat direkt olarak kendisini gizli numaralardan gelen çağrılara kapatıyor. Böylelikle gizli numara kullanıcıları sizi bir daha rahatsız edemiyor.

Gizli numaralardan gelen aramalar arayan kişinin kimliğinin belirli olmaması sebebiyle zaman zaman hat kullanıcılarını rahatsız edebiliyor. Hatta bu aramaların rutine bağlanması halinde hat kullanıcıları için hayat çekilmez hale dahi gelebiliyor.

Yazımızda bahsettiğimiz yöntemlerle tüm operatörlerde gizli numara çağrılarını engelleyerek sizi rahatsız eden numaralardan basit birkaç ayarlamayla kurtulmak mümkün. Üstelik bahsettiğimiz yöntemlerin çoğu hem oldukça pratik hem de tamamı ücretsiz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03