Domain Transfer Şifremi Nasıl Öğrenirim? İşte En Pratik Yolu

Domain sahiplerine özel olarak üretilen şifre sayesinde domain kayıt firmasının değiştirilmesine yönelik işlemlerde güvenlik tedbirlerini alabileceksiniz.

Teknoloji 06.09.2024, 21:00 Halil Uzan
Domain Transfer Şifremi Nasıl Öğrenirim? İşte En Pratik Yolu

Mevcut domainin kayıt kuruluşundan bir başkasına aktarılması esnasında güvenlik amacıyla kullanılan Domain Transfer Şifremi Nasıl Öğrenirim? Sorusuna yanıt bulabileceksiniz. Böylelikle kimlik doğrulamanızı gerçekleştirmenizi sağlayacak olan bu şifreyi alabilecek ve sizden habersiz gerçekleştirilebilecek işlemlere yönelik tedbirinizi almış olacaksınız. Yetkiniz dışında transferlerin gerçekleştirilmesine engel olacak seçimlerde bulunmanıza olanak verilecektir. Sizlerle bu yazımızda hangi adımları tamamlamanız halinde bu şifrelere ulaşabileceğinizin yanıtını paylaşıyoruz. İşte domain transfer şifrenizi öğrenmenizin en kolay ve pratik yöntemi…

Domain Transfer Kodu Nedir?

Domain sahiplerine özel olarak üretilen şifre sayesinde domain kayıt firmasının değiştirilmesine yönelik işlemlerde güvenlik tedbirlerini alabileceksiniz. Domain Transfer kilidinin pasif olduğundan eminseniz ve bu işlemin gerçekleştirilmesini istiyorsanız öncelikle şifrenizi almanız gerekmektedir. Domain Transfer Kodu almanızı sağlayacak yöntemler:

  • Müşteri paneline giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan Alan adı seçimini yapmanız,
  • Yönet sekmesine tıklayarak erişim sağlamanız,
  • Alan adını kontrol edebileceğiniz bölüme ulaşmanızın ardından kodu iletişim bilgileriniz aracılığıyla teslim almanız yeterli olacaktır.

E-posta veya SMS aracılığıyla bu kodu almanız ve transfer gerçekleştirmek istediğiniz kayıt kuruluşuna bu kodu aktarmanız halinde işlemleri başlatabileceğinizin bilgisini veriyoruz.

Domain Transfer Kodu Nasıl Öğrenilir?

Alan adınıza ait transfer şifrenizi öğrendiğinizde işlemlerinizi pratik bir şekilde gerçekleştirebileceğinizin altını çizmekteyiz. Domain Transfer Şifremi Nasıl Öğrenirim? Diye merak ediyorsanız öncelikle panele giriş yapmanız ve domainlerim bölümünden yönet seçeneğine geçiş yapmanız gerekmektedir. Transfer şifresi (EPP) karşısında yer alan kodu kullanarak hedefinize ulaşabileceğinizin altını çizmekteyiz. Güvenliğinizi sağlayacak olan bu kodun yalnızca size özel olarak üretildiğini vurgulayabiliriz. Bir registrardan diğerine taşımak istediğinizde işinize yarayacak olan bu kodu öğrenmek istediğinizde kayıtlı olduğunuz registrardan bilgi alabileceğinizin de altını çizmekteyiz. Yönet kısmına tıkladığınızda tüm bilgilere ve alanlara erişim sağlamanızın mümkün olduğunu da görebileceksiniz.

Yorumlar (0)