Android Telefondan Silinen Fotoğrafları Geri Getirme

Akıllı telefonları kullanırken başımıza gelen ve ihtiyaç duyduğumuz android telefondan silinen fotoğrafları geri getirme ile ilgili olarak sizlere bu yazıyı derledik.

Teknoloji 22.07.2020, 08:09 Mehmet Kurt
Android Telefondan Silinen Fotoğrafları Geri Getirme

    Akıllı telefonlar üzerinden silinen ya da silinmiş fotoğrafları geri getirmek için herhangi bir uygulama çoğu zaman bulunmamaktadır. Bazı android telefonlarda fotoğraf ya da dosya silindiğinde geçici bir süreliğine konumlanan çöp kutusu niteliğinde servisler bulunmasına rağmen çoğu kez silinen fotoğrafların geri yüklenmesi için ek uygulamalara ihtiyaç duyulur. Silinen dosya ya da fotoğrafların geri getirilme sürecinde en önemli nokta ise dosya silindikten sonra akıllı telefon üstünde fazla işlem yapılmamış olmalıdır.

Silinen Fotoğrafların Geri Getirilmesi

   Android platformu kullanan telefonlarda silinen dosyaları geri getirmenin en kolay yolu android uygulama kullanmaktır. Bu uygulamalara birçok örnek bulunabilir. Uygulamalar indirildikten sonra belirtilen yollar izlenerek dosya ya da fotoğraflar geri yüklenebilmektedir.

Kullanılan uygulamanın güvenlik sorununun bulunmamasından emin olmak gerekmektedir. Bazı uygulamalar ücretli olup bu işlem için ücret istemekte ve kişiler ödeme yapmak durumunda kalabilirler. Çoğunlukla ücretli uygulamalar işe yaramaktadır.

    Başka bir yol da herhangi bir uygulama yüklemeden de silinmiş dosya ya da fotoğrafları geri yükleme şansı yakalama sağlamaktadır. Silinen fotoğraflar arkadaşlarla belirli platformlarda paylaşılmış olabilir. Aynı zamanda fotoğraf ya da dosya sosyal medyadan da paylaşılmış olabilmektedir. Silinen fotoğrafların bulut ya da farklı depolama ortamlarına yedeklenmiş ya da unutulmuş olma ihtimali de bulunmaktadır. Bu türdeki servislerin de kontrol edilmesinde fayda olacaktır.

Android Telefonlar İçin Google Fotoğraflar’da Yedekleme Yapmak

    Androidler için Play Store üzerinde ücretli ücretsiz birçok uygulama mevcuttur. Bu uygulamalardan birçoğu fotoğrafları geri getirmede başarılıdır. Ancak uygulamaları kullanmadan önce güvenlik açıklıklarını kontrol etmekte fayda vardır. Ancak böyle bir riski almak istemeyenler Google Fotoğraflar’a yedekleme yapabilir. Google Fotoğraflar’a yedeklenen fotoğraf ya da video silindiğinde silinen öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Google Fotoğraflar’da silindiği düşünülen fotoğraf ya da videoyla karşılaşılırsa bu öğe çıkarılabilir bellek kartında bulunuyor olabilir. Söz konusu öğeyi silmek için cihazın Galeri uygulaması kullanılmalıdır.

Çöp kutusunu boşaltma

    Bir öğeyi çöp kutusuna taşımaya çalışırken “Kalıcı olarak sil” isteği görülüyorsa çöp kutusu dolu anlamına gelir. Çöp kutusunda en fazla 1,5 GB’a kadar veri bulundurulabilir. Ancak çöp kutusunu boşaltmak çöp kutusundaki tüm öğeleri kalıcı olarak silmek anlamı da taşır.

Fotoğraf ve videoları geri yükleme

1. Android telefon ya da tablette Google Fotoğraflar uygulaması açılmalıdır.

2. Sol üst kısımda Menü sonrasında da Çöp Kutusu’na dokunulmalıdır.

3. Geri yüklemek istenilen fotoğraflar ya da videolar üzerine basılı tutulmalıdır.

4. Alt tarafta Geri Yükle’ye dokunulmalıdır. Fotoğraf ya da video şuraya geri taşınacaktır:

-Telefonun galeri uygulamasına,

-Google Fotoğraflar kütüphanesine,

-Eskiden bulunmuş olduğu albüme.

Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra silinen fotoğraflar geri yüklenecektir.

Yorumlar (1)
İrfan Bulan silimen 3 yıl önce
Silinen fotoğrafları geri yükleme
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14