Android İçin Whatsapp Yeni Telefona Aktarma Nasıl Yapılır?

Android telefon kullananlar için Whatsapp yeni alınan telefona aktarma nasıl yapılır? Tüm detayları sizler için verdik.

Teknoloji 22.07.2020, 13:17 05.08.2020, 12:54 Mehmet Kurt
Android İçin Whatsapp Yeni Telefona Aktarma Nasıl Yapılır?

WhatsApp dünyanın hemen hemen her yerinde en çok kullanılan mesajlaşma platformudur. Fakat telefon değiştirildiğinde ya da WhatsApp başka bir telefonda kullanılmak istendiğinde sohbetlerin kesilmemesi için sohbet yedeği aktarılarak kalınan yerden devam edilebilmektedir. WhatsApp uygulaması geri yükleme konusunda farklı yöntemler sunmasa da uygulamanın kendi içinde yedekleme yapması sayesinde kolaylıkla eski sohbetler geri yüklenebilmekte ya da başka cihaza aktarılabilmektedir.

Google Drive’a Geri Yükleme ve Yedekleme

WhatsApp otomatik şekilde Google Drive’a yedekleme yapılmaktadır. Bu yedekleme sohbet geçmişini yeni telefona aktarma işleminin öncesine göre daha basit ve kolay şekilde yapılmasını sağlar. Bunun için şöyle bir yol izlenebilir:

WhatsApp uygulaması açılmalıdır. Ekranın sağ üst kısmında bulunan üç noktaya basılmalıdır. Ayarlar-Sohbetler-Sohbet yedeği menüsü seçilmelidir. Bu kısımdan manuel yeden alınabilir ve sohbet yedekleri Google Drive’a yüklenebilmektedir.

Google Drive’nın Olmaması Durumunda Manuel Olarak Yedekleme ve Geri Yükleme

Cihaz değiştirildiğinde, Android telefondan uygulama kaldırıldığında ya da telefonda uygulamanın açılmaması durumunda sohbet yedeklerinin gerektiği biliniyor. WhatsApp otomatik olarak farklı zaman seçenekleriyle yedekleme imkanı sunsa da çoğu kez yedekleme için uzun zaman aralığı seçilmektedir. Anlık olarak WhatsApp uygulaması yedekleme imkanı tanıdığından dolayı işlem basit yollarla gerçekleştirilmektedir. Ancak cihazda herhangi bir yedekleme bulunmamışsa ya da o anlık yedekleme yapılması gerekiyorsa aşağıdaki yol izlenebilir:

Eğer Google Drive güncellemesi alınmamışsa yedek oluşturmak için;

  • WhatsApp’ın Ayarlar menüsüne giriş yapılmalıdır. Sohbetler kısmına dokunulmalı ve Sohbet yedeği sekmesi açılmalıdır. Yedekle butonu ile hemen yeden alınır.
  • Ardından Android telefon ve yeni cihazda bellek için SD kart bulunuyorsa SD kartın eski telefondan çıkarılıp yeni telefona takılması gerekir.
  • Telefonun kendi hafızası içinde USB kablosu bilgisayara takılmalı ve WhatsApp/Databases klasörüne gidilmelidir. Burada tüm yedeklemeler tarih sırası ile yedeklenecektir. En son tarihli olanı masaüstüne kopyalanmalıdır.
  • Yeni telefona WhatsApp uygulaması kurulmalı ve telefon numarası doğrulanmalıdır. Bir mesaj yedeklemesinin bulunmasına dair bildirim karşıya çıkacaktır ve yapılması gereken de Geri Yükle butonuna dokunmak olacaktır.

Daha fazla teknoloji haberleri için bizi takip edin.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01