Alt Tire Nasıl Yapılır?

Laptopta alt tire nasıl yapılır? Telefonda alt tire nasıl Yapılır? S3 Mini alt tire nasıl yapılır? Macbook air alt tire nasıl yapılır? Alman klavyesinde alt tire nasıl yapılır?

Teknoloji 19.10.2020, 10:46
Alt Tire Nasıl Yapılır?

Bilgisayar klavyesinde alt tire işaretinin nasıl yapıldığı çoğu kişinin bilgisiyar kullanırken bilmediği, bilenlerin ise zamanla bilgisayarı kullanmadıkça unuttuğu bir semboldür. Alt tire işaretini yapmak oldukça kolay şekilde olmaktadır.

İster masaüstü bilgisayalarında her hangi bir dosya yazarken, isterseniz de laptop bilgisayarda bir şeyler ile uğraşırken yapmak istediğiniz alt tire işaretini tuşları kullanarak yapabiliyorsunuz.

Kasası olan masaüstü bilgisayarlardan alt tire işaretini yapmak için bir kaç tuşa beraber basmanız gerekiyor ve sonrasında alt tire işareti sembolünü yaptıktan sonra yazınıza devam edebiliyorsunuz. Bu işlem hem kolay, hem de pratik şekilde sizlerin yazınıza devam etmenizi sağlıyor.

Alt Tire İşaretinin Klavyede Yapılışı Nasıldır?

Alt tire işaretini ister evde kullandığınız bilgisayarlarınızda, isterseniz de iş yerlerinizdeki bilgisayarlarınızdaki klavye üzerinden değişik tuşlara beraber basarak yapabilir ve çalışmanıza devam edebilirsiniz.

Klavye üzerinden alt tire işareti şu şekilde yapılır.

Alt tire işaretini yapmak için öncelikle shift işareti ile olan tuşa elinizi basılı tutmanız gerekiyor.

Daha sonrasında ise basılı tuttuğunuz shift tuşundan elinizi hiç çekmeden tire işareti olan tuşa beraber basmanız gereklidir.

Bu şekilde iki tuşu beraber kullandığınızda bilgisayarınızın ekranında alt tire sembolü çıkmış olacaktır. Eğer shift tuşuna basmadan direkt olarak sadece tire işareti olan tuşa basarsanız, alt tire sembolü yerine direkt olarak tire sembolü çıkacak ve istediğiniz alt tire işaretini yapamamış olacaksınız. Bu işareti masaüstündeki bilgisayarlarınızda da aynı şekilde, diz üstü veya laptoplarda da aynı şekilde yapabilir ve çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.

Alt Tire İşaretini Nerelerde Kullanabiliriz?

Alt tire işareti sembol olarak (_) şu şekilde gösterilen ve bir çok işlemlerinizde yaptığınız semboldür. Alt tire işaretini iş hayatında kullanmak isteyen kişiler, çalışmalarını yazılı bir şekilde bilgisayar üzerinden boş sayfaya veya başka bir yazı içerisinde yapmak isterlerse, bu işareti kullanırlar. Ayrıyetten sosyal medya hesaplarını kullanırken ve kayıt açarken almış olduğumuz alt tire işareti koyduğumuz mail adreslerimiz bulunmaktadır.

Bu alt tire işaretini mail adreslerimizde sıkça kullanırız ve bunun sebebi, kolay bir şekilde ve kimse tarafından anlaşılmayan bir adrese sahip olmak istememizdir. Bu işareti kullandıktan sonra oluşturduğumuz mail adresini sadece siz biliyorsunuz ve elektronik posta adresini güvenlik altına alıyorsunuz.

Alt Tire İşareti Ne Anlama Geliyor?

Alt tire işaretinin anlamı direkt olarak belli bir şey ifade etmemektedir. Çoğunlukla yazı içerisinde kullanıldığında çok önemli bir şey ifade etmeyen alt tire sadece bir semboldür. Mail adresiniz oluştururken kullandığınız alt tire işareti ise, sizlerin mail adresi oluştururken daha güvenli bir adres oluşturmanıza yarayan bir klavye sembolüdür. Aynı şekilde bir anlam ve mana ifade etmeyen bu işarettir.

Alt tire işaretini yazı içerisinde shift ve tire işaretlerine aynı anda basarak yapabildiğiniz gibi, mause ile daha önceden yapılmış olan alt tire işaretini kopyala yapıştır yaparak istediğiniz yere koyabilirsiniz. Bu işlemi yapma nedeniz ise, tire işaretinin klavyede çalışmıyor olmasıdır.

Bu sayede tire işareti çalışmıyor olsa bile, yapıştır ile alt tire işaretini kullanabilirsiniz. Bu sayede işleminize devam eder ve her hangi bir sorun ile karşılaşmamış olursunuz. Tabi ki klavyenizi değiştirmeniz ve yenisini almanız, diğer işlemleriniz için oldukça önemlidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11