2.El Araç Alırken Ne Zaman Ödeme Yapılır?

İkinci el bir otomobil satın almak üzeresiniz ve kafanızda sorular mı var? Para sorusuna cevap verdik.

Resim l0bCXo5ZyM
Google News

Sıfır arabayı almak için maddiyat çoğu zaman olmayabilir ve ikinci el araç almak isteyebilirsiniz. İkinci el herhangi bir aracı beğendiniz, işlemleri gerçekleştirmek için evrakları hazırladınız ve parayı ödediniz. Buradan sonrası kritikleşiyor. Dolandırıcı olup olmadığını anlamak ne yazık ki güçleşiyor. Peki ikinci el otomobil alırken para ne zaman verilir, bu durumda ne yapılabilir? İşte cevabı.

2.El Araç Dolandırılma Yöntemleri

Aracı satın almak için teşebbüse girdiğinizde dolandırıldığınızı anlamanın belirli yolları vardır. Şöyle ki;

  • Konuşan ile alan farklı kişilerse
  • Sanal alanda kaparo isteyenler
  • Pert aracı yenileyerek satanlar
  • Plakasız aracı satmaya çalışanlar
  • Noter ile ilgili problemler
  • Çekle yapılan dolandırıcılık

Çakma galerisi olma ve artırılabilecek birçok durum yer alıyor.

2.El Araç Alırken Dolandırılmamak İçin Ne Yapılmalı?

Birçok dolandırılma yöntemi saydık. Özellikle sanal alanlarda bu tür şikayetler daha fazla oluyor. Kişiler yolda yürürken herhangi bir aracın plakasını çekiyor ve ilan sayfasına yüklüyor. Sonra da plakasız aracı plakalıymış gibi satıyor. Bu durumda size geçmiş olsun deniyor. Benzer olarak pazarlık yaptığınız kişi ile aracı alan ya da satan kişi farklı oluyor. O benim kardeşim, dostum ya da bacanağım gibi sözler geliyor ardından. Bu durum çoğu kez hüsranla sonuçlanıyor.

Bir de noter var tabii dikkat edilmesi gereken. Noter bulduk denip sizi götürmek istedikleri caddeye götürüyorlar, para da sizde imzayı da attınız. Ardından bir ses noteri bulamadık bir alıp gelelim adamı deniyor. Sonrası zaten belli.

İşte dolandırılmak çoğu kez bu kadar kolay oluyor. Dolayısıyla aracı alırken de satarken de en başından sıkı kurallar koymak ve tanıdık kişilere işlemleri yaptırmak önemli. Örneğin aracı siz alacaksanız sizi tanıyan oto ekspere gidin, noteri siz seçin ya da kuralları sert belirleyin.

İş ne yazık ki bu devirde şakaya gelmiyor. Araba ile ilgili tüm bilgileri, muayeneleri, raporları inceleyin. Kilometresine, motoruna, boyasına, hasar kaydı olup olmadığına mutlaka bakın. Sonuçta belki de yıllardır almak istediğiniz arabayı alıyorsunuz ve dolandırılmayı kesinlikle istemezsiniz!

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<