1 Haftada 1 Trilyon Dolara Yakın Değer Kaybeden Kripto Para Piyasası, Şubat Ayındaki Değerine Geri Döndü

Kripto para piyasalarında birkaç haftadan bu yana devam eden düşüş, gelmiş olduğu seviyeyle aylarca beraberinde getirdiği yükselişi hiçe çıkardı.

Teknoloji 24.05.2021, 15:00 İrem Durak
1 Haftada 1 Trilyon Dolara Yakın Değer Kaybeden Kripto Para Piyasası, Şubat Ayındaki Değerine Geri Döndü

1 Haftada 1 Trilyon Dolara Yakın Değer Kaybeden Kripto Para Piyasası, Şubat Ayındaki Değerine Geri Döndü

Kripto para piyasalarında birkaç haftadan bu yana devam eden düşüş, gelmiş olduğu seviyeyle aylarca beraberinde getirdiği yükselişi hiçe çıkardı. 12 Mayıs ayında zirveyi gören piyasa, o günden bugüne kadar 1,2 trilyon dolar değer kaybetti. Bu şekilde kripto paralar, yükselişe geçmiş olduğu 2021 başındaki değerine geri dönmüş oldu. 1 haftada 1 trilyon dolara yakın değer kaybeden kripto para piyasası, şubat ayındaki değerine geri döndü.

Mayıs ayı ortalarına doğru oldukça yüksek derecede bir düşüşe geçen kripto para piyasası, kayıp vermeyi sürdürüyor. Başı Bitcoin’in çekmiş olduğu piyasanın kaybetmiş olduğu değer, yeni açıklanan verilere göre inanılmaz boyutlara ulaştı. Yatırımcılar, kripto paraların hangi tarihte dibi göreceğini ve yeniden yükselmeye başlayacağını meraklı bir şekilde beklemekte.

Kripto para piyasası, 12 Mayıs tarihinde 2,5 trilyon dolarla zirveyi görmüş ve birçok yatırımcının yüzünü güldürmeyi başarmıştı. Derken alınan bazı kararlar ve gerçekleştirilen açıklamalar sebebiyle Bitcoin başta olmak üzere onlarca kripto para, hızlı bir şekilde düşüşe geçti. Son 1 hafta içerisinde 900 milyar dolar, son 24 saat içerisindeyse 265 milyar dolar değer kaybeden kripto para piyasası; toplam olarak 1,2 trilyon dolarlık bir kayıp yaşamış oldu.

Son darbeyi Musk vurmuş oldu:

Bitcoin’e gerçekleşen rağbette artış ile beraber başlayan kripto paralardaki yükseliş dönemi, şubat ayı içerisinde başlayarak inanılmaz boyutlara ulaşmıştı. Ardı ardına ortaya çıkan altcoinlerle de beraber iyice hareketli hale gelen piyasa, 12 Mayıs tarihinde 2,5 trilyon dolarlık bir değer elde etmiş oldu. Bu süreçte hükümetlerin almış oldukları kararlar, meydana gelen düzenlemeler ve kripto para borsası dolandırıcılığı haberleri sayesinde arada bir düşüşe geçmekte olan kripto paralar, kısa bir süre içerisinde bir şekilde toparlanmayı başarmıştı. Ancak Tesla ve SpaceX’in sahibi olan Elon Musk’ın bu ay gerçekleştirdiği bazı açıklamalar, piyasaya güçlü bir darbe vurmuş oldu.

Bitcoin ile ilgili mayıs ayına kadar oldukça destekleyici bir tutum sergilemekte olan Elon Musk, Tesla arabaları için Bitcoin kabul edilmiş olduğunu ve bu paraların dönüştürülmeyeceği söylemlerini sürekli bir şekilde yineliyordu. Fakat ünlü milyarder, 13 Mayıs tarihinde Twitter üstünden gerçekleştirdiği açıklamayla Tesla'nın Bitcoin ile ödemeleri askıya almış olduklarını duyurdu ve ortalık bir anda karıştı. Bitcoin ve beraberinde birçok altcoin, günler içerisinde 2021 yükselişini sıfırlayacak biçimde sert düşüşe geçti.

Kripto para piyasası, zirve değerini 12 Mayıs’ta görmüştü fakat ertesi gün Tesla açıklaması gelmeseydi eğer belki de çok daha yüksek seviyelere ulaşmayı başaracaktı. Piyasa son 1 hafta içerisinde 900 milyar dolar, son 24 saat içerisinde de 265 milyar dolar ve zirveden bu yana toplam 1,2 trilyon dolar değer kaybetmiş oldu. Böylece kripto para piyasası, yükselişlerin yeni başlamış olduğu 28 Şubat tarihinde meydana gelen 1,3 trilyon dolar değerine geri dönmüş oldu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11