Tevfik Yamantürk Kimdir?

Beşiktaş’ın Divan Kurulu Başkanı ve Güriş grubu patronu Tevfik Yamantürk Kimdir

Spor 19.11.2020, 19:15 24.12.2020, 02:30 İrem Durak
Tevfik Yamantürk Kimdir?

TEVFİK YAMANTÜRK KİMDİR?

Beşiktaş’ın Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk 

1956 Senesinde Ankara'da dünyaya geldi. Ardından Tevfik Yamantürk ilköğretimini Ankara TED Koleji'nde başarı ile tamamladı. Orta öğrenimini ise  Adana TED Kolejinde, Lise tahsilini ise İstanbul Moran Lisesi'nde başarıyla tamamladıktan sonra Amerik Birleşik Devletleri'nde Lisanns eğitimini San Diego National University İşletme bölümünden mezun olarak bitirdi. Aynı zamanda bu okuldan işletme alanında Yüksek Lisansını da tamamladı.

1982 yılından bu güne dek Güriş grubuna ait şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye olarak görevini sürdürmekte. Tevfik Yamantürk evli ve iki çocuk sahibidir. İngilizce bilmektedir.

 Beşiktaş Divan Kurulu koltuğuna 2017 yılında oturan  Tevfik Yamantürk başarılı bir iş insanı. Babasından devralmış olduğu aile şirketini Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri yapmayı başarmış bir isim.

 Peki Beşiktaş’ta neler yaptı?

Süleyman Seba zamanında yöneticilik yapan Yamantürk, yönetimden ayrıldığında Onursal başkanın aleyhinde inanılmaz sözler söylemişti. 1991 senesindeki istifasını yönetime verdiğinde de yer yerinden oynamıştı. Seba’ya isyan bayrağını açanların başında gelmekteydi. Tevfik Yamantürk 2000 senesindeki kongrede Hasan Arat’a karşı Serdar Bilgili’ye tam destek sağlamıştı. Beşiktaş’ta yönetim kurullarına girmemeye özen gösteren Yamantürk, 15 Nisan 2017 senesinde Fikret Orman’ın işareti ile büyük bir oy çoğunluğu alarak Divan Kurulu başkanlığına seçildi. Tevfik Yamantürk Fikret Orman yönetimine gelen eleştiriler için “Biz Divan Kurulu olarak bunları eleştirmeyi doğru bulmuyoruz. Sorunları içimizde hallederiz.” Demişti. Orman’ın görevini bırakması halinde Beşiktaş’ta görevi devralacağı yönünde çıkan haberler onu işaret ediyordu. Fakat Fikret Orman’ın görevi aniden bırakması sonucunda Divan Kurulu başkanı olduğundan dolayı aday olamadı. Yamantürk Seba’yı eleştirdiğinde Onursal Başkana bazen ağır hakaretler de etmekteydi.

Divan Kurulu Başkanı dün yapmış olduğu açıklamada Seba’yı yine eleştirdi. “Benim uyarılarımı dinlemiyordu.” Şeklinde ifade kullandı. Fikret Orman’a uyarılarda bulunmayı reddeden Yamantürk öldükten sonra bile Seba’yı eleştirmeye devam etti. Akıllara tam olarak 29 sene öncesini getirdi.

‘Süleyman Seba Hasta Birisi’

“Öyle bir başkan düşünün ki yönetici ile konuşmuyor, futbolcu ile küs… gazetecileri de sevmiyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Seba adeta bir hasta. Ancak ben de doktor değilim. Bunun yanında her fırsatta (ah! Bir param olsa) şeklinde dert yanıyor. Para kazanmak, paralı insan olmak suç mu? Seba 1917 Rus zihniyetinde. Bu kafayla bir yere gidemez. İnanın benimle 7 aydır konuşmuyor. Yönetime yeniden dönüşümün ne şekilde olduğunu herkes bilir. Sayın Seba yakın bir arkadaşı teklifine “evet” dedikten sonra (işte şimdi Tevfik Yamantürk’ü yedim) gibi garip laflar etti. Seba’nın beni yiyecek ne midesi var ne de bir gücü. Beşiktaş’ı Orhan Keçeli, Cengiz Eltutar ve Süleyman Seba yönetiyor. Bu üç kişi acaba kulübe ne verdi? Beşiktaş bugününe paralı insanlarla geldi. Yeni seçim döneminde gerektiğinde adaylığımı koyarım bu camia bizim gibilere sahip çıkacaktır. Fakat Seba sürekli yaptığı konuşmalarda oyları ipotek altına alıyor. Böylesine şartlar altında kazanabilir miyiz bilemem.

Şampiyonluk kutlamalarına katılmayan başkan düşünemiyorum. Öylece köşeye çekilerek leblebi ile rakı içilerek başkanlık yapılmaz. Biz onun esiri değiliz. Sabrettiysek bu bizim terbiyemizdendir. Beşiktaş’ta artık dönem değişti. Seba gitti ve onun döneminde bir daha kulüpten içeri giremez denen Tevfik Yamantürk bugün Divan Kurulu başkanı oldu. Beşiktaş’taki geçmişini inkar etmek isteyecek mi bilinmez ama bugün de Seba’yı eleştirmeden duramıyor. Beşiktaş’ınsa Seba’dan sonra 20 senede geldiği noktanın yansıması Yamantürk’ün kulüp içindeki yükselişi olabilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12