Virüs Kitlesel Bulaşma Döneminde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca virüsün bulaştırıcılığından hiçbir şey kaybetmediğini aksine kitlesel bulaşma dönemine girdiğini belirtti.

Sağlık 18.11.2020, 15:45 18.11.2020, 14:47 İrem Durak
Virüs Kitlesel Bulaşma Döneminde

Virüs Kitlesel Bulaşma Döneminde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca virüsün bulaştırıcılığından hiçbir şey kaybetmediğini aksine kitlesel bulaşma dönemine girdiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca virüsle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca İstanbul, İzmir ve Bursa illerini örnek gösterip bu şehirlerdeki vaka artışının bütün ülkeye yayıldığını belirtti. Bakan Koca ayrıca şunları da ekledi: “Virüs bulaştırıcılığından hiçbir şey kaybetmeden adeta kitlesel bulaşma sürecine geçti”.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında alınmış olan yeni tedbirlerle ilgili “Bu tedbirlere uyum gösterilmez ve aynı hassasiyet verilmezse yeni tedbirler kaçınılmaz olabilir.” Dedi. Sağlık Bakanı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gazetecilerin dünkü kısıtlamalardan sonra tedbirlerin daha fazla sıkılaşacağı yönünde bulunan iddiaları sorması üzerine bundan sonraki süreçte alınacak tedbirlerin pandeminin seyrine göre alınacağını belirtti.

İşte Bakan Koca’nın Konuşmalarından Satır Başları;

“İstanbul, Bursa ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki artış trendi neredeyse tüm ülkeye yayılmış şekildedir.”

“Önümüzdeki sene 54’ü hastane olmak üzere 273 sağlık tesisi tamamlanarak 13 bin 995 nitelikli yatak kapasitesi ülkeye kazandırılmayı beklemektedir.”

“Virüs bulaştırıcılığından hiçbir şey kaybetmeden adeta kitlesel bulaşma sürecine geçti. Bugün itibari ile bütün dünyada pozitif vaka sayısı 55 milyonu buldu. Ölüm sayısı ise 1 milyon 326 bini geçmiş durumda. Hali hazırda ise 100 bini aşkın ağır vaka hastanelerde yaşam mücadelesi vermekte.”

“Şu anda görünen o ki hayatımızı bir dönem daha sıkı bir disiplin altında tutmamız gerekiyor. Dünyaya paralel olacak şekilde ülkemizde de 16 ayrı aşı çalışması yürütülmektedir. Bunlardan biri klinik öncesi dönemi başarı ile tamamlayarak insan denemelerine geçmiş durumda. Çin ve Almanya’dan kaynaklı aşı çalışmalarının da ülkemizde de faz çalışmaları devam etmekte. Bu sene henüz bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyim. Bizlere düşense bu süreci güvenli bir şekilde atlatabilmektir.”

“Bu dönemde 83 milyon vatandaşımızın alınmış olan tedbirler noktasında hassas davranmalarını istiyoruz. Dolayısıyla da hep beraber mücadele ederek ancak bunu düşürmek mümkündür. Bunun üstünden hep beraber gelebiliriz. Tedbirlere uyulması koşuluyla ben yeni tedbirlerin devreye girebileceğini düşünmüyorum. Fakat bu tedbirlere uyulmadığı takdirde aynı hassasiyet gösterilmez ise yeni tedbirler kaçınılmaz olacaktır.”

Corona Virüsü Aşı Çalışmaları

2019 yılında Çin’de ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını ile ilgili aşı çalışmaları devam ediyor. Uzmanların görüşü ise yıl sonuna kadar aşının bulunacağı yönünde. Ancak aşı bulunsa bile öncelikli olarak riskli gruplara aşının yapılacağı belirtiliyor. Corona virüsün bulaşıcılığını kaybetmediği bu dönemde giderek artması da aşı çalışmalarından sevindirici haber gelmesini umut ettiriyor. Uzmanlar yine de maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmadığı takdirde aşının tek başına etkili olamayacağını da sürekli olarak yineliyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04