Tüylerinizden Arındınız. Peki Tıraşın Ardından Oluşan Tahriş İçin Neler Yapmalısınız?

Yapılan araştırmalara göre kadınların %58’i epilasyonlarını tıraş bıçakları ile istenmeyen tüylerde kurtulmayı tercih etmekte

Sağlık 31.07.2021, 23:03 İrem Durak
Tüylerinizden Arındınız. Peki Tıraşın Ardından Oluşan Tahriş İçin Neler Yapmalısınız?

Tüylerinizden Arındınız. Peki Tıraşın Ardından Oluşan Tahriş İçin Neler Yapmalısınız?

Yapılan araştırmalara göre kadınların %58’i epilasyonlarını tıraş bıçakları ile istenmeyen tüylerde kurtulmayı tercih etmekte. Bu, milyonlarca insanın günlük bir şekilde tahriş ve tıraş bıçağı yanması şeklinde tıraşla alakalı olarak problemlerle uğraşmak zorunda olduğu anlamı taşıyor. Peki tıraşın ardından oluşan tahrişi ve yanma hissini ne şekilde yok edebilmeniz mümkün?

Jilet kullanarak tüy alma işlemi diğer yöntemlere göre en kolay olanı ve hızlısıdır. Ama maalesef kızarma ve tahrişe neden olabilmektedir. Sizler için tüylerinizi almanızın ardından oluşan yanma hissini ortadan kaldırmak için doğal bir yöntem öneriyoruz.

Doğal yağlar yatıştırıcı olmaları ile bilinmektedir. Zeytinyağı, çay ağacı yağı bir de E vitamini yağı tıraş ardından tahriş olmuş cildinizi onarabilmeniz için mükemmel çözümdür. İstediğiniz yağlardan birini seçip tahriş olmuş bölgeye pamuk yardımıyla günde iki kere uygulayın. Zeytinyağı gibi doğal bitki yağları cilde direk uygulanabilirken lavanta yağı, çay ağacı yağı gibi esansiyel yağların su ile karıştırılıp cilde uygulanması gerekir.

Beğendiğiniz bir yağ türü seçin (koku, kıvam vb.) ve pamuklu pedler kullanarak günde iki kez jilet yanıklarına uygulayın. Doğal bitki yağlarının (örneğin zeytinyağı) doğrudan tahriş olmuş cilt üzerinde kullanılabileceğini gibi uçucu yağların (lavanta yağı, çay ağacı yağı) su ile karıştırılması gerektiğini unutmayın. Uçucu yağlardan birini tercih edecekseniz; 4-5 damla uçucu yağ ve 2 yemek kaşığı su karışımı yeterli olur.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03