Sinüzit Nedir? Sinüzit Belirtileri Nelerdir? Sinüzit Nasıl Geçer?
Sinüzit için ne iyi gelir? Sinüzit olduğunu nasıl anlarsınız? Sinüzit ameliyatı nasıl yapılır? Sinüzit nedir zararları nelerdir? Sinüzit için hangi ilacı kullanmalıyım? Sinüzite ne iyi gelir evde ne yapabiliriz? Sinüzit burun tıkar mı? Sinüzit beyni etkiler mi? Sinüzit gözü etkiler mi? Sinüzit ameliyatı kaç gün yatılır? Sinüzit ameliyatı olur mu? Sinüzit ameliyatı sonrası kanama ne kadar sürer? Sinüzit kendiliğinden geçer mi? Sinüzit için hangi antibiyotik kullanılır? Sinüs masajı nasıl yapılır? Sinüzit kulakta basınç yapar mı? Sinüzit ilaçla tedavi edilir mi? Sinüzit göz ağrısı yapar mı? Sinüzit ameliyatı ne kadar sürede iyileşir? Burun Sinüzit ameliyatı kaç saat sürer? Sinüzit patlaması nedir?
Sinüzit Nedir?
Sinüzit yüz kemiklerinin içerisindeki boşlukların iltihaplanıp dolması sonucunda oluşan bir hastalıktır. Genelde burundan yeşil bir akıntı gelir ve baş ağrısına neden olmaktadır. Genel bir tanım yapmak gerekirse eğer, burun çevresindeki kemiklerin içerisinde yer alan hava boşlukları olarak da tabir edilebilir.
Sinüzit Belirtileri Nelerdir?
Sinüzitin belirtileri kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Genel de yüzde oluşan ağrıyla meydana geldiği düşünülse de aslında öyle olmamaktadır. Çünkü sinüzitte genel de ağrı çok az yaşanmaktadır.
Sinüzitin En Belirgin Belirtileri
- Çok uzun süre geçmeyen baş ağrıları
- Geniz akıntısıyla beraber boğazda oluşan yanma hissi
- Göz çevresinde oluşan basınç
- Nefeste koku veya mide bulantısı
- Horlama ve burunda oluşan tıkanıklık
- Genellikle geceleri ortaya çıkan öksürük
- Yeşil renkte burun akıntısı
- Davranışlarda gözle görülen bozukluk
- 2 haftadan fazla süren nezle
Sinüzit Nedenleri Nelerdir?
Sinüzite birçok şey neden olabilmektedir. Burun içinde olan eğrilikler ya da uçak yolculuğunda veyatta yüzme de oluşan basınç değişiklikleri yüzünden ostiumların kapanmasına neden olur ve sinüzit oluşur. Aynı zamanda da özellikle çocuklarda görülen geniz eti büyümesi de sinüzite neden olabilmektedir.
Sinüzite Islak Saç Neden Olabilir Mi?
Şöyle söyleyebilirim ki eğer burnunuzda alerjiye bağlı burun eti büyümesi varsa, maalesef ki ıslak saçla dışarı çıktığınızda sinüzit olma riskiniz artabilmektedir.
Sinüzitin Tedavi Yöntemi Nasıldır?
Sinüzit önemli bir sağlık problemidir ve eğer tedavi edilmezse birçok hastalığa sebep olabilmektedir. Örneğin reflü, menenjit ve beyin apsesi gibi birçok hastalığa sebebiyet verebilmektedir. Endoskopik muayene sayesinde sinüzitiniz olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz.
Balon Sinüsoplasti tedavi yöntemi en çok tercih edilen yöntemlerden birisi olmaktadır. Burunda kanama oluşturmadan ve hiçbir şekilde burun içindeki dokulara zarar verilmeden sağlanan bir yöntemdir. Kapalı olan delik bulunduktan sonra, sönük olan balon oraya yerleştirilir ve dikkatli bir şekilde şişirilir. Daha sonrasında da ameliyat başarılı bir şekilde biter.
Sinüzitten Korunma Yolları Nelerdir?
Şöyle söylemeliyim ki sinüzit tedavi edilse bile tekrardan oluşabilir. Bu yüzden de dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bu süreçten sonra ıslak saçla asla dışarıya çıkmamanız gerekmektedir. Eğer alerjiniz varsa mutlaka tedavi edilmeniz gerekmektedir.
Dışarıda olduğunuz zaman da asla rüzgâra maruz kalmamanız gerekir. Enfeksiyon sürecindeyseniz eğer mutlaka burnunuz açık olmalıdır. Burnunuzda eğer eğrilik varsa, şişlik ve burun etlerinin büyüklüğü tedavi edilmelidir.
Sinüzit Hastalığında Bilinen Yanlışlar Nelerdir?
Halk arasında zaman zaman bazı yapılan yöntemler olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Sinüzite iyi geldiği düşünülen bitkiler asla burun içine sıkılmamalıdır. Çünkü sıkılan bitki alt solunum yollarından doğru gırtlağa gidebilir ve hasta hayatını kaybedebilmektedir.
Burnunuzu asla hızlı bir şekilde sümkürmemelisiniz çünkü burundaki enfeksiyon kulağa gidebilir ve maalesef kulak iltihabı olabilirsiniz.