Sağlık Bakanlığı'ndan Çift Doz Aşı Yaptıranlar İçin Güzel Haber

Sağlık Bakanlığı, COVID-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'ni bir kez daha güncelledi.

Sağlık 21.09.2021, 14:41 İrem Durak
Sağlık Bakanlığı'ndan Çift Doz Aşı Yaptıranlar İçin Güzel Haber

Sağlık Bakanlığı'ndan Çift Doz Aşı Yaptıranlar İçin Güzel Haber

Sağlık Bakanlığı, COVID-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'ni bir kez daha güncelledi. Buna göre iki doz aşı yaptıran ya da son 6 ayda hastalığa yakalanmış bireylerin HES kodları, virüs kapan birileri ile temaslı olmaları halinde riskli olarak görüntülenmeyecek.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmış olduğumuz bir içeriğimizde, Sağlık Bakanlığı'nın "COVID-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi"nde bazı düzenlemeler gerçekleştirdiğinden ve bu düzenleme kapsamında temaslılara uygulanacak olan karantina kurallarının değiştirildiği belirtilmişti. Şimdi bu rehbere, bir defa daha güncelleme yapıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği yeni düzenleme, iki doz aşı yaptırmış olan ya da son 6 ayda COVID-19'a yakalanan bireylerin karantina uygulamasını kaldıracak. Fakat bu vatandaşların belirti göstermeleri ile ilgili olarak da aynı gün PCR testi yaptırmaları gerekecek. Peki süreç ne şekilde işleyecek?

HES Kodu Riskli Görünmeyecek

COVID-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'nin temaslı takip algoritmasında gerçekleştirilen değişiklik, en az iki doz aşı yaptırmış olan ya da son 6 ay içinde COVID-19'a yakalanmış olan kişilerin HES kodlarını temaslı bulmaları durumunda riskli olarak göstermeyecek. Yani bu vatandaşlar, koronavirüs kapan kişilerle temas etseler dahi normal yaşamlarını sürdürmeye devam edebilecek.

Alınan karar, artık geniş kapsamlı karantina uygulamalarının gerçekleştirilmeyeceğinin açık bir göstergesi gibi duruyor. Zira aşı ya da hastalık sebebiyle vücudunda antikor oluşmuş olan vatandaşların COVID-19'a yakalansalar dahi hastalığı hafif atlatacak olmaları, bu salgının hayatımızdan çıkmış olmasına, en azından eskisi kadar hayatı yavaşlatmayacağını gösteriyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08