Saç Bakım Yağları Nelerdir?

Bitkisel saç bakım yağları nelerdir? Evde saç bakım yağı nasıl yapılır? Durulanmayan saç bakım yağı önerileri? Saç bakım yağı kullananların yorumları nelerdir? Erkek saç bakım yağı nelerdir? Saç bakım yağı nasıl kullanılır?

Sağlık 08.10.2020, 12:35
Saç Bakım Yağları Nelerdir?

Saçlar hem kadınların hem erkelerin güzelliğinin sırrıdır. Saçlarımız bizi yansıtan en önemli unsurdur. Özellikle kadınlar için bakımlı bir saça sahip olmak çok önemlidir. Peki, sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmanın sırları nelerdir? Saç bakımı nasıl yapılır ve en etkili saç bakım yağları nelerdir?

Geçmişten bugüne yağlar saç bakımında en çok kullanılan ürünlerdir. Kullanılan bu özel yağlar saça parlaklık, yumuşaklık ve sağlıklı bir görüntü vererek saçın onarılmasında büyük bir rol oynamaktadır. En etkili saç bakım yağları nelerdir? sorusunun cevabı yazımızda. Haydi başlayalım.

Hindistan Cevizi Yağı

Özellikle son zamanlarda saç bakımında en çok kullanılan ürünlerin başında gelmektedir. Hem fiyat hem performans açısından kullanıcın isteğini karşılamaktadır. Özellikle sağlığını ve parlaklığını kaybetmiş saçların kullanması önerilmektedir. Saça uygulandığında tropikal kokusuyla oldukça etkilidir.

Peki nasıl uygulamamız gerekiyor? Duş öncesi kuru saça uçlardan başlanarak sürülür ve yarım saat beklenir. Ardından yıkama aşamasında saçı ıslatmadan önce saça şampuanınızı direk uygularsanız saçınızdan daha kolay arındırabilirsiniz. Aslında tüm yağlarda bu yöntem saçla özdeşleşen yağın saçtan kolayca arındırılmasını sağlamaktadır.

Zeytin Yağı

Saç bakım yağları nelerdir? sorusunun aslında akla gelen ilk ve en doğal cevabı zeytinyağıdır. Ülkemiz doğal zeytinyağı üretimi konusunda oldukça iyi seviyedir. Ege bölgemizin bir numaralı ürünü hem yemeklerimizi lezzetlendiriyor hem de doğallığıyla saç sağlığımıza da çok iyi geliyor.

Zeytinyağı sayesinde saçlar daha yumuşak ve daha parlak olur. Özellikle tarama esnasında zorlanan kullanıcılar için oldukça etkilidir. Saçın kolayca açılmasını sağlar. Zeytinyağını saç uçlarından başlayarak saça uygulamalı ve saçımızda yarım saat bekletmeliyiz. Ardından yumuşacık saçlarınızı keyfini çıkarabilirsiniz.

Argan Yağı

Fas’da yetişen argan ağacının meyvesinden elde edilen bu yağ yine saç bakımında çok sık kullanılan ürünlerden bir tanesidir. Peki bu mucizevi yağ ne işe yarıyor? Öncellikle parlaklığını kaybetmiş saça ışıltısını geri kazandırma özelliği ile öne çıkan bu yağ kuruyan ve yıpranan saçları onarması ile ünlüdür.

Bunun yanı sıra yavaş uzayan saçlara uygulandığında saç uzamasına da yardımcı olduğu ve kolaylaştırdığı bilinmektedir. Eğer sizde saçınız daha çabuk ve daha sağlıklı uzasın istiyorsanız argan yağı uygulamasını haftalık rutininize mutlaka eklemelisiniz. Peki bu yağın uygulaması nasıl yapılır?

Diğer yağların uygulama şekillerinin aksine argan yağını saç diplerine masaj yaparak yedirmeli ve o şekilde uygulamalısınız. Bu şekilde daha sağlıklı, daha parlak ve daha çabuk uzayan saçlara sahip olabilirsiniz.

Badem Yağı

Kadınlar tarafından çok sık kullanılan badem yağı ise özellikle saç, kaş ve kirpik bakımında öne çıkmaktadır. Dökülen saçların ve kaşların bir numaralı bitkisel ilacıdır. Saç ve kıl köklerini güçlendirir ve dökülmesini engelleyerek saçı besler.

Uygulama esnasında saç diplerine masaj yaparak uygulayıp sıcak bir havlu ile bekletirseniz daha fazla etkisini göreceksiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11