Reflü Nedir? Reflüye Ne İyi Gelir?
Reflüye ne iyi gelir? Reflü olup olmadığı nasıl anlaşılır? Reflü ilaçları isimleri nelerdir? Boğaz reflüsü tedavi edilmezse ne olur? Boğaz reflüsü ne iyi gelir? Boğaz reflüsü olanlar ne yemeli? Reflü kan tahlilinde çıkar mı? Reflü nerelerde ağrı yapar? Çoçuklarda Reflü nedir? Mide koruyucu yerine ne iyi gelir? Mide koruyucu ilaç isimleri nelerdir? Boğaz reflüsü ne zaman geçer? Mide fıtığının belirtileri nedir? Yemek borusu agrisi nereye vurur? Reflü hastaları ne yemeli? Reflü hastalığı tedavi edilmezse ne olur? Reflü için evde ne yapabilirim? Boğaz reflüsü için hangi doktora gidilmeli?
Reflü çoğu insanın sıkça karşılaştığı bir çeşit rahatsızlıktır. Ağızdan alınan yiyeceklerin mideye inmesini sağlayan yemek borusu bulunmaktadır. Görüntü olarak bir hortuma benzemektedir. Bu organ yemek yendiği zaman açılmakta ve yenilen gıdaların mideye inmesini sağlamaktadır. Geri kalan zamanlarda kapalı bir şekilde durmaktadır.
Gıdaların yenmediği zamanda kapalı olan ve sfinkter isminde olan bu kapaçık, önemli bir rol üstlenir. Bunun görevi ise, mideye girmiş olan gıdaların tekrar yemek borusuna geri kaçmasını önlemektir. Yenilen gıdaların yemek borusuna geri kaçma olayına reflü denmektedir. Tedavisi ise bulunmaktadır.
Reflü Belirtileri Nelerdir?
Yemek borusunun alt kıskında bulunan ve yemek borusuna yenilen gıdaların geri kaçmasını önleyen, sfinkterin gevşemesi sonrasında reflü meydana gelmektedir. Bu durumun belli başlı belirtileri bulunmaktadır.
Bunlar ise şu şekildedir;
- Midenin ekşime ve yanma yapması
- Göğüste oluşan yanma hissi
- Yenilen yemeklerin ağıza tekrar geri gelme durumu
- Ağız kokusunun olması
- Kilo kaybının meydana gelmesi
- Sık bir şekilde geğirme
Reflünün belli başlı belirtileri arasında yer alıyor. Bunların dışında ise, ağıza ekşi ve acı suyun gelmesiyle beraber, kronik faranjit ve sinüzit gibi durumların ortaya çıkmasıdır.
Reflünün Olmasının Nedenleri Nelerdir?
Kişide reflünün meydana gelmesinin az ve çok olmak üzere bazı nedenleri bulunmaktadır. Bu nedenlerin başında ise, çok fazla yemek yenme durumudur.
Bunların dışında ise, reflü şu nedenlere bağlı kişide meydana gelir;
- Sigara tüketiminin olması
- Alkol kullanımı
- Hamilelik durumları
- Kullanılan belli başlı ilaçlar
- Midede fıtık oluşumu
- Naneli yiyeceklerin tüketimi
- Asitli içeceklerin sık şekilde kullanılması
- Kızartma yağı ile yapılan gıdaların yenmesi
Gibi bazı nedenler, reflünün oluşmasına neden olmaktadır. Ayrıca sık bir şekilde kafein ve çay kullanımı, reflünün oluşmasına sağlar.
Reflünün Tedavisi Nasıl Yapılır?
- Reflü hastalığı kişide kronik şekilde kalan bir hastalıktır.
- Uzun süre kendisinde bulunan hastalığın tedavisi şu şekilde yapılmaktadır.
- Yaşam tarzınızda değişiklik yaparak
- İlaç ile tedavi uygulanması
- Cerrahi olarak tedavinin yapılması
Bu rahatsızlığın tedavileri arasında yer almaktadır. Bu gibi aşamaların hangi şekilde olacağına ise, doktorunuz karar verecektir.
Reflü Hastalığı Ciddi Bir Hastalık mıdır?
Reflü hastalığı göstermiş olduğu bazı belirtiler nedeniyle, kişide ciddi rahatsızlıklar meydana getirir. Bu durum ise doğal olarak hastalığın ciddiyetini gösterir. Mide asidinin yemek borusuna geri kaçması sonucu oluşan reflü, mide yanması ve ekşimesinin yanısıra, öksürme ve ağza ekşi suyun gelmesi durumları ile, kişide olumsuz bir yaşam meydana getirmektedir.
Göğüste oluşan ağrının olması ve ses kısıklığının meydana gelme durumları, tedavi edilmelidir. Tedavi edilmeyen reflü hastalığı, kişinin yemek borusunda iltihaplanma ve kanama meydana getirir. Bu durum ileride daha ciddi durumlara sebep olur. Ciddiye alınması gereken ve tedavisine öncelik verilmesi gereken bir hastalıktır.