Prematüre Bebek Nedir? Prematüre Bebek Özellikleri Nedir?

Prematüre bebekler zeki mı olur? İleri derecede prematüre bebek nedir? Altı aylık prematüre bebek özellikleri nedir? 1 aylık prematüre bebek gelişimi nasıl olur? Prematüre bebek kaç aylık doğar? Prematüre bebek sorunları nedir? Prematüre bebek kilosu ne kadar olur?

Sağlık 30.10.2020, 19:46 31.10.2020, 01:23
Prematüre Bebek Nedir? Prematüre Bebek Özellikleri Nedir?

Hamileliğin 37.’inci haftasından önce doğan bebeklere prematüre bebek adı verilmektedir. Prematüre bebekler zamanından önce doğdukları için bu ad onlara verilir. Prematüre bebeklerin erken doğdukları için organları gelişmemiştir ve bundan dolayı da diğer normal doğan bebeklere nazaran daha hassastırlar.

Hassas oldukları için de yeni hayata adapte olmakta zorlanırlar ve özel bakıma ihtiyaç duyarlar. Prematüre bebekler doğdukları andan itibaren bakımları yoğun servis ünitesinde ve steril kuvözlerde yapılmaktadır.

Hastanede bir zaman tedavi gördükten sonra evlerine giden prematüre bebeklerin, evde de özen gösterilmesi gereken bir bakım görmeleri gerekmektedir.

Prematüre Bebeklerin Özellikleri Nelerdir?

  1. Prematüre bebeklerin bağışıklık sistemleri zayıf olabilir. Bu yüzden anne sütü çok önemlidir, aynı zamanda hijyen ve uyku düzenlerine de dikkat edilmesi gerekmektedir.
  2. Prematüre bebeklerin enerji ihtiyaçları diğer bebeklere göre daha fazla olabilmektedir. Bu bebekler için beslenme ihtiyacı ve uyku önemli konumdadır. Prematüre bebeklerin kilosuna aşırı şekilde dikkat edilmelidir ve eğer kilo düşükse mutlaka önlem alınmalıdır.
  3. Prematüre bebekler diğer bebeklere göre daha fazla uyuma ihtiyacı hissederler. Doğdukları andan itibaren ortalama uyku saatleri 22 saati bulmaktadır. Ve aynı zamanda uyuyorken bile en ufak sese uyanabilirler. Prematüre bebeklerin düzenli uykuya geçmesi 6-8 haftaya yakın süreyi bulabilmektedir.
  4. Prematüre bebekler emzirme dönemine pek hazır olmayabilirler. Çünkü solunum kuvvetleri güçlü olmaz ve aynı zamanda da çene kasları da maalesef tam gelişmemiştir. Ve eğer 32. haftadan önce doğmuşsa bebekte akciğer, mide ve bağırsak gibi sorunlarında olacağından dolayı emzirme dönemi doktorun izni ile başlamalıdır.

Prematüre Bebek Ebeveyni Olmak

Prematüre bebek annesi olmak oldukça zorlu bir durumdur. Çünkü anne de bazı kaygılar bulunmaktadır. “Eğer çocuğumu kaybedersem , sağlıklı bağ kuramazsam” gibi endişeler maalesef akıllarında kalmaktadır.

Bu yüzden annenin çevresindeki insanlar bu süreçte anneye duygusal olarak yardımcı olmalıdırlar. Bebeğiyle ilgili güzel hayaller kurmasını ve sağlığına kavuşacağını söylemeleri gerekmektedir. Ve aynı zamanda çocuklarının iyi bir doktor kontrolünde olduğunu da bilmeleri gerekir ve böylece daha huzurlu olabilirler.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35