Ödem Nedir? Ödem Atan Besinler

Yoğurt ödem atar mı? Muz ödem atar mı? Ödem atan bitkiler nelerdir? Kayısı ödem atar mı? Salatalık ödem atar mı? Çay ödem atar mı? Yulaf ödem atar mı? Ihlamur ödem atar mı? Semizotu ödem atar mı? Ödem için ne iyi gelir? Ödem atmak için ne içilmeli? Ödem olup olmadığı nasıl anlaşılır? Karpuz ödem atar mı? Yeşil çay su atar mı? Maydanoz suyu ödem atar mı? Kahve ödemi atar mı? Su içmek ödemi atar mı? Ödem söktürücü çaylar ne zaman içilmeli? Ödem attırıcı su nasıl yapılır? Ayaktaki ödemi atmak için ne yapmalı? Kayısı çayı günde kaç bardak içilmeli? Kavun ödem atar mı? Kayısı çayı aç karnına mı içilir tok karnına mı? Ödem atmak için maydanoz kürü nasıl yapılır?

Sağlık 04.11.2020, 10:14
Ödem Nedir? Ödem Atan Besinler

Ödem Nedir?

Vücudumuzda aşırı sıvı birikmesi ve aynı zamanda hücreler arasında olması gerekenden fazla sıvının oluşmasıdır. Bazı dönemlerde bilinmeyen birçok hastalığın habercisi olduğu ve önem taşıdığı için tedavi edilmemesi halinde önemli sağlık sorunlarının oluşmasını sağlamaktadır.

Ödem oluşmasında önce ödeme neden olan etkenin bulunması tedavi edilerek çözüme ulaşmak sağlık açısından sorunu çözebilmeyi gerektiren noktalardan biridir.

Doktor kontrolünün önemli olduğu durumlardan olması kişinin kendince karar verip ilaç uygulaması hayati tehlikenin oluşmasına neden olabilmektedir. Kontrolsüz kullanılacak ilaçların aşırı derecede sıvı kaybı potasyum, sodyum kaybı vücudumuza önemli zararlar vereceğini unutmamak gerekir.

Genellikle kollarda, bileklerde ve ayaklarda oluşan ödemlerin kalp yetmezliği, böbrek hastalığı, karaciğer sirozu, beslenme bozukluğu gibi önemli hastalıklarının da belirtilerini taşıdığı için mutlaka uzman hekimlere başvurmayı dikkate almak gerekiyor.

Ödem Atan Besinler

  1. Doğal idrar sökücü olarak kullanılan bitkilerden bir tanesi de Karahindiba tüketildiğinde suyun tutulmasına engel olacağı unutmamalıdır.
  2. Yoğurt ödem atılmasında ayrı bir önem taşımaktadır. Önemli olan ise ev yapımı yoğurt tüketimine ağırlık vermektir doğal ödem söktürücü olmasında yeri tartışılmayacak kadardır.
  3. Maydanoz kürü yarım demek maydanozu bir cezvede kaynatıp mümkün oldukça sabahları aç karnına kullanmak ve isteğe bağlı olarak limon suyu ekleyerek kullanılması olumlu sonuç verecektir. 4: Kayısı, salatalık, turp, maydanoz, yulaf gibi besinler ile beslenmenin de faydaları göz önüne alınmalıdır. Nar yâda nar suyunu da kullanmaya özen göstermek gerekiyor.
  4. Yoğurt ödem atılmasında ayrı bir önem taşımaktadır. Önemli olan ise ev yapımı yoğurt tüketimine ağırlık vermektir doğal ödem söktürücü olmasında yeri tartışılmayacak kadardır.
  5. Kullanacağımız çaylar bunlar adaçayı, ıhlamur, yeşil çay, biberiye, rezene, nane, ısırgan otu ve limon ile yapacağımız çayların faydasını kullandıkça göreceğimiz bir gerçektir.
  6. Mümkün olduğunca tuzu azaltmanın tuzun sıvıyı tutması olayını engellemiş olmasını sağladığını bilmekte önemli noktalardan bir tanesidir.
  7. Fındık, bitter çikolata, kepekli ürünler, yeşil sebzeler magnezyum açısından zengin oldukları için kullanılmasında faydası olacaktır.
  8. Kızartma ve gazlı içeceklerden, hazır soslardan uzak durmakta fayda vardı.
  9. Doktorlarımızın tavsiye ettiği çorap veya eldivenlerin kullanım süre ve şekline dikkat etmenin aynı zamanda dar giysilerden mümkün oldukça sakınmanın da önemli olduğunu unutmamalıyız.

Kilo vermeye dikkat etmek uzun süre ayakta kalmamak ve çok sıcak ortamlarda bulunmamak dolaşımı iyileştirmek adına dinleme sürelerini uzun tutmak da ödem oluşmasına etki etmektedir.

Düzenli yapılacak sporun faydası olduğu gibi beslenme ile de olumlu sonuçlar alınması için dikkat edilmesinde olumlu sonuçlar alınmasını sağlayacak gıdaları özenle takip edip istenilen sonuçların alınacağını bilmek gerekmektedir bunları şöyle açıklaya biliriz devamında asıl önemli olan ise mutlaka doktor tavsiyelerini göz önüne alınması gerekmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01