Obezite Nedir? Neden Obezite Olunur? Obezite Nasıl Engellenir?

Obezitenin ne olduğuna dair kısa ve net bir bilgi hazırladık. Obezite detayları haberimizde.

Sağlık 13.08.2020, 20:34 13.08.2020, 20:39
Obezite Nedir? Neden Obezite Olunur? Obezite Nasıl Engellenir?

Karakteristik bir hastalık olarak bilinen obezite insan vücudunda yer alan yağ hücrelerinde ciddi riskler oluşacak seviyelerde depolanmakta olan enerji rezervinin artmasıdır.

Çağımızın hastalığı olarak ifade edilen bu rahatsızlık, ülkemiz ve tüm dünya genelinde en önemli sağlık problemleri arasında gösterilmektedir. Kısa ifade ile anlatılacak olunur ise, bedendeki yağ kütle miktarının aşırı artması nedeni ile boy uzunluğu ile vücut ağırlığı arasındaki oranın dengesizleşmesi olarak ifade edilmektedir.

Vücudun ihtiyacından fazla besin ile yüklenmesi durumunda ortaya çıkan bir rahatsızlık çeşididir. Ya da vücudun yaktığından daha fazla enerji ile doldurulması şeklinde de ifade edilebilir.

Obezite Nedenleri Nelerdir?

Fiziksel aktivitelere gereken önemi göstermeyen, düzensiz beslenme alışkanlığı edinen bireylerde görülen bir hastalık çeşididir. Genetik yatkınlığın bulunması, hormonal bozuklukların yaşanması, psikolojik sorunlar içersinde bulunulması ya da her hangi bir neden ile antipsikotik ilaçların kullanılması obezite nedenleri arasında yer almaktadır.

Metabolizma hızının düşüklüğü gibi bir sebep ortaya atılsa da, hastalığın üzerindeki nedenler arasında düşük oranlarda görülmektedir.

Obezite Nasıl Engellenir?

Dikkat edilmesi gereken, dengeli beslenme alışkanlığının kazanılması, egzersiz gibi faaliyetlere ağırlık verilmesi, çevresel faktörlerin ortadan kaldırılması, psikolojik problemler ile mücadele edilmesi, spor ile takviye edilen diyetlerin uygulanması gibi hususlardır.

Ayrıca, uyku düzenine dikkat edilmesi, rutin ve ağır hareketlerden kaçınılması, yürüme alışkanlığının edinilmesi, abur cubur olarak ifade edilen yiyecek cinslerinden uzak durulması ve gazlı, şekerli, unlu ürünlere mümkün olduğunca ilgi gösterilmemesi gibi hususlarda obezite nasıl engellenir? Sorusunun karşılığını vermektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12