Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Kırım kongo kanamalı ateşi ne olduğu hakkında detaylı bilgi paylaştık. Kırım kongo kanamalı ateşi belirtileri nelerdir ve nasıl tedbir alınır? Tüm detaylar haberimizde.

Sağlık 13.08.2020, 19:31
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Çayırlarda, otlaklarda ya da genel anlamı ile kırsal alanda yaşayan ve kene olarak isimlendirilen canlılar tarafından bulaştırılan hastalık ya da enfeksiyon cinsi kırım kanamalı kongo ateşi olarak ifade edilmektedir. Hastalığın en kötü sonucu, bu enfeksiyonu kapan bireylerin hayati tehlikelerinin bulunmasıdır. Ölüm oranı enfeksiyonu kapan bireylerde oldukça yüksek seviyelerdedir.

Keneler, üzerine yapıştıkları insan ya da hayvanların kanını emerek beslendiklerinden, virüsün kana bulaşması daha etkili ve hızlı bir şekilde meydana gelmektedir.

Kırım Kanamalı Kongo Ateşi Belirtileri Nelerdir?

Rahatsızlığın en belirgin belirtisi, yüksek ateş olarak gözlenmektedir. Bunun haricinde vücutta halsizlik ya da halk dili ile kırgınlık, şiddetli bir baş ağrısı, vücudun göğüs bölgesi ile yüz bölgesinde kırmızı döküntüler oluşması, gözlerde kızarıklık meydana gelmesi ile bireylerin bacak, kol ve gövde bölgelerinde morluklar gözlenmesi kırım kanamalı kongo ateşi belirtileri arasında bulunmaktadır.

Ayrıca, burun kanamsının görülmesi, idrarda ve dışkıda kan gözlenmesi gibi durumlarda, belirtileri arasında bulunmaktadır.

Kırım Kanamalı Kongo Ateşi Hastalığından Nasıl Korunulur?

Kene olarak bilinen canlılar, bu hastalıkta direkt etkili olduğundan öncelik kene bulunması muhtemel ortamlardan uzak durulmasındadır.

Kırsal alanlarda kısa giysiler giyilmemesi, çıplak ayak ile dolaşılmaması, mümkün olduğunca pantolon paçalarının çorap içerisine sokulması, hayvanlar ile ilgilenilmesi halinde hayvanların vücut sıvılarından korunmak için koruyucu malzemelerin kullanılması kırım kanamalı kongo ateşi hastalığından korunma yöntemleri arasında bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11