Kaş kontürü nedir, kalıcılığı ne kadar sürer? Doğal görünmesi için...

Kaş kontürü, kaşı seyrek olarak bulunan şahısların kaşlarını yeniden biçimlendirmek isteyen kişilerin tercih etmiş oldukları bir uygulamadır.

Sağlık 10.04.2021, 22:32 İrem Durak
Kaş kontürü nedir, kalıcılığı ne kadar sürer? Doğal görünmesi için...

Kaş kontürü nedir, kalıcılığı ne kadar sürer? Doğal görünmesi için...

Kaş kontürü, kaşı seyrek olarak bulunan şahısların kaşlarını yeniden biçimlendirmek isteyen kişilerin tercih etmiş oldukları bir uygulamadır. Renk pigmentlerinin, derinin bir alttaki tabakasına yerleştirme işlemine verilen isimdir. Bir nevi geçici dövme de denebilir. Kalıcı kaş uygulaması, yaklaşık olarak 1 saat sürer. Kalıcılığı ise 1 ile 3 yıl arasında farklılık gösterebilir. Peki kaş kontürü nedir, Kalıcı kalıcılığı ne kadar sürer? doğal görünmesi için…

Kaş kontürü yapılmadan önce, kaşa biçim vermek gerekmektedir. Uygulama yapıldıktan sonra kaşın ne biçimde olacağı belirlenmelidir. Bu bir far yardımı ile ya da bir kalemle yapılabilir.

Kaşın şeklinin belirlenmesinden sonra, anestezik bir kremle uyuşması sağlanır. Aslında bu işlemin çok büyük bir acısı bulunmuyor ancak küçük batma hissi verir. Krem sürüldükten sonra 5-6 dakika kadar beklenir.

İğnenin aparatın ucuna takılmasının ardından işleme başlanır. Önce cihazdan doğru program ayarı yapılır. İşleme ilk başlandığın zaman, cildin en üst tabakası aşındırılır. Yalnızca iğne ve aparatla çalışılır.

Sonrasında iğne, boyanın içine tutulur ve cilde yedirilir. İşlem yapıldığında kanama meydana gelebilir. Onun için bu işlem şeker hastalarına gerçekleştirilmez. Çünkü şeker hastalarında kanama durmayabilir.

Kaş Kontürü Yapılırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kaş kontürü yapıldığı zaman, dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi hijyendir. Mutlaka tek kullanımlık ürünler ile işlem gerçekleştirilmelidir. Kullanılan iğne ile boya kabı tek kullanımlık olmalıdır. İşleme başlanmadan önce eldiven takmayı da unutmamak gerekir.

Kaş Kontürü Kalıcılığı Ne Kadar Sürer?

"Kaş kontürünün kalıcılığı, kişinin hayat tarzıyla ve cilt yapısı ile çok ilişkili bir durumdur. Yağlı bir ciltte, görüntüde daha çabuk solmalar meydana gelebilir. Çok güneşe çıkılıyorsa da bu durum geçerliliğini korur. Kuru ciltlerde ve az güneş gören ciltlerde, daha uzun süre dayanıklılık göstermektedir.

Kaş Kontürünün Doğal Görünmesi İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kaş görüntüsü elde edilebilecek biçimde çizgiler yapılabilir. Bu şekilde doğallık sağlanabilmektedir. Eğer bu tarz bir uygulama gerçekleştirilmekteyse, uygulanan pigmentlerde yaşanan renk seçimi çok önemlidir. Cilt ile uyumlu olması gereklidir.

Yüz yapısına uyumlu bir kaş çizilmesinin ve doğru renkler seçilmesinin ardından, kaşların doğal görünmemesi için hiçbir neden bulunmamaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11