Karatay Diyeti Nedir? Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

Zayıflamak ve fit kalmak isteyenler için Karatay diyetini paylaşmak istedik. Karatay diyeti hakkındaki detaylar haberimizde.

Sağlık 15.08.2020, 20:42
Karatay Diyeti Nedir? Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

Karatay diyeti, özellikle de kadınların oldukça dikkatini çeken ve oldukça fazla sayıda uygulayıcısı olan bir diyettir. Canan Karatay tarafından hazırlanan bu diyetin en önemli özelliği de diyet listesindeki her şeye ülke içerisinde ulaşmanın mümkün olmasıdır. Bazı yabancı diyet listelerinde yaşanılan toplumlara göre hazırlandığı için her ülkede bulunamayacak sebze ve meyvelerin bulunması zorluk yaşatmaktadır. Fakat Karatay diyeti tamamen Türk mutfağına ve damak tadına göre düzenlenmiştir.

Karatay Diyeti Nedir?

Alışılagelmiş Türk mutfağı yemeklerinden oluşan, her bireyin kolaylıkla ulaşabileceği ve damak tatlarına yabancı olmayan gıdalar ile hazırlanmış bir diyet listesi olan Karatay diyeti ile sağlıkla zayıflamak mümkün. Başarılı bir diyet için diyet listesine bağlı kalmak önemlidir. Bağlı kalınabilecek bir diyet listesi için de mutlaka listede ulaşılabilir gıdaların varlığı sağlanmalıdır. İşte tam da bu noktada Karatay diyet listesi ön plana çıkmaktadır ve Türk damak tadına uygun bir diyet listesi sunmaktadır.

Karatay Diyetinin Amacı Nedir?

Karatay diyeti sağlıklı bir diyet ile sağlıklı bir beslenme anlayışını aşılamak amacını taşımaktadır. Bilindiği üzere diyet listeleri belli bir süre sonra rafa kaldırılmaktadır. Ama Karatay diyet listesi bir yaşam tarzı haline getirilerek sağlıklı bir hayat vaat edilmektedir. Genel olarak Karatay diyeti yorumları oldukça olumludur. Deneyenler hem sağlıklı bir hayata merhaba diyebiliyor hem de rahatlıkla zayıflayabiliyor. Bunun sebebi de severek tüketilen gıdalardan oluşmasından kaynaklanmaktadır. Böylece diyet yapan kişi gündelik hayatta yediği besinlerden alarak tatmin olma duygusu yaşayabiliyor.

Karatay Diyetinin Özellikleri Nelerdir?

Karatay diyeti genel olarak doğal besinlerden oluşmaktadır. Diyet listesi mevsimlere göre özel olarak uygulanmalıdır. Çünkü yenilecek olan her sebze ve meyve mutlaka mevsim şartlarına göre olmalı, hormonsuz ve taze olmalıdır. Özellikle de önemli bir nokta şudur; yemek yenilecek olan zamanlar akşam 8’den sonra olmamalıdır. Özellikle de bol su tüketimi ve bol hareket de bu diyetin önemli yan dallarıdır. Görüldüğü gibi Dukan diyetinden oldukça faklıdır. Daha rahat ve daha sağlıklı bir zayıflama öngörülen Karatay diyeti ile zayıflamak oldukça kolay ve rahat olacaktır.

Karatay Diyeti Neler İçerir?

Bu diyet kapsamında sağlıklı bir zayıflama yaşamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli unsurlardan biri de yürüyüştür. Diyet yapmak tek başına asla fayda sağlamayacaktır. Vücuttaki kalori yakımının uygulanabilmesi adına diyeti spor ile örtüştürmek gerekmektedir. Genel olarak günlük 15 ila 20 dakika yürüyüş günlük spor için başlangıç aşamasında yeterlidir. Yürüyüş yapamayanlar müzik eşliğinde dans yöntemini tercih edebilirler. Karatay diyeti yapanlar mutlaka diyetlerini spor ile tamamlamalılardır. Böylece hem sağlıklı hem de eğlenceli bir şekilde kilo vermek mümkün olacaktır.

Karatay Diyeti ile Zayıflanır mı?

Bu diyeti harfiyen uygulayan sağlıklı bir insan özellikle de ilk hafta mutlaka sonuçları görmeye başlayabiliyor. Daha sonra da yaklaşık olarak 6 ay içerisinde fark ortaya konulabiliyor. Özellikle de Karatay diyet kitabını uygulayan herkes bu sonuçtan oldukça memnun kaldıklarını belirtiyor. Artık zayıflamak bir kâbus olmaktan çıkıyor ve sağlıkla zayıflama yöntemleri herkes tarafından severek uygulanabiliyor.

İçerisinde katkı maddesi bulunmayan tamamen doğal ve organik olan gıdalar ile uygulanan bu diyet sayesinde zayıflayan kişiler, vücut dirençleri bakımından da oldukça güçlü oluyorlar. Genelde rejim yaparak hızlı kilo veren kişiler en ufak rahatsızlıklara bile zayıf bünyeleri nedeni ile yakalanırken, Karatay diyeti ile zayıflama sonucunda böyle bir ihtimal ortadan kalkıyor. Tamamen doğal yöntemler ve sağlıklı menülerle zayıflayan kişiler bu durumdan oldukça memnun.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36