İstenmeyen Tüylerden Kurtulma Yöntemleri Nelerdir?

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın kesin yolları nelerdir? Erkek kıllardan kurtulmanın doğal yolları nelerdir? Kolonyayla tüylerden kurtulmak mümkün mü? Evde kalıcı olarak tüylerden kurtulma yolları nelerdir? Yüzdeki istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulma yolları nelerdir? Diş macunu ile tüylerden kurtulma yöntemi nedir? İstenmeyen tüylerden sonsuza kadar nasıl kurtuluruz? Bacak tüylerinden kurtulma yolları nelerdir?

Sağlık 10.10.2020, 10:05
İstenmeyen Tüylerden Kurtulma Yöntemleri Nelerdir?

Çoğu bayanın merak ettiği ve hatta psikolojik olarak kafasına taktığı durum istenmeyen tüylerden kurtulmaktır. İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri nelerdir sorusunu cevap arayan bayanlar için, detaylı bir bir şekilde bilgi vereceğiz.

Bu sayede istemedikleri tüylerden püf noktalarına dikkat ederek kurtulmuş olacaklardır. İstenmeyen tüylerden kurtulmak isteyen bayanlar çoğu metodları deneyerek bu müzdarip olduğu şeyleri halletmek ve çözmek istiyorlar.

Fakat bazı yöntemleri istedikleri gibi sonuç vermiyor. Bu konu hakkında uzmanların önerilerine kulak vermeleri ve dediklerini yapmaları kendilerine faydalı olacaktır.

İstenmeyen Tüylerden Kurtulmak İçin Neler Yapmak Gerekiyor?

İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri nelerdir sorusuna cevap olarak bir kaç madde ile bu durumu izah etmeye çalışacağız. Bu şekilde rahatlıkla istenmeyen tüylerinizden kurtulmuş olacaksınız. Sizler için yazacağımız püf noktalar tüylerinizin kaybolması için önemli hususlardır.

İstemediğiniz tüylerden şu şekilde kurtulabilirsiniz;

  • Islak traş ile tüylerden kurtulabilirsiniz.
  • Kuru tıraş ile de tüylerden kurtulmanız mümkündür.
  • Tüy dökücü kremleri deneyebilirsiniz.
  • Epilasyon yaparak tüylerinizden kurtulabilirsiniz.
  • Ağda yapmanız tüylerinizden kurtulmanız için en ideal çözüm olabilir.
  • Lazer epilasyon çeşidini deneyebilirsiniz.
  • Elektroliz epilasyon tüylerinizin gitmesinde faydalı olacaktır.

Saymış olduğumuz bu maddelerden hangisini uygularsanız uygulayın, tüylerinizin gitmesine yardımcı olacak ve psikolojik olarak kendinizi iyi hissedeceksiniz.

İstenmeyen Tüylerden Epilasyon Çeşitleri İle Kurtulabilirsiniz

İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri nelerdir sorusuna en ideal çözümün epilasyon ve çeşitleri olduğunu söyleyebiliriz. Farklı şekillerde epilasyon yöntemleri ile istenmeyen tüyleriniz ortadan kalkacak ve kendinizi daha iyi hissetmiş olacaksınız.

Epilasyon hem sizlerin cildini tahriş etmeyecek, hem de kolay şekilde bir işlem yaparak tüylerinizden kurtulmuş olacaksınız.

Epilasyon çeşitleri arasında yer alan lazer epilasyon, en çok tercih edilen bir epilasyon çeşididir ve tüylerin gitmesinde etkilidir. Bunun dışında tercih edilen elektroliz epilasyon çok fazla bilinmese bile, tüylerinizin gitmesinde kullanabileceğiniz bir yöntemdir ve etkilidir.

Bu işlem elektrik verilerek ve kıl köklerine ulaşılarak yapılır ve istenmeyen tüylerinizi kökten halleder. Lazer epilasyon ise tamamen profesyonel bir kişi tarafından yapılan işlemdir ve darbe ışık teknolojisi ile uygulanan yöntemdir.

İstenmeyen Tüylerinizden Ağda İle Kurtulabilirsiniz

Bayanların istenmeyen tüylerden kurtulmak için denemiş olduğu ve sıkça bir şekilde uyguladığı yöntemlerden bir tanesi ağdadır. Hem sıcak olarak, hem de yoğun olarak uygulanabilen tüy kurtulma yöntemleridir. Bu işlemi yapmanız hem faydalı olacak, hem de zarar verecektir.

Eğer doğru şekilde ağdayı çekmeniz, tüylerinizin gitmesini tamamen sağlayacaktır. Eğer yanlış bir işlem sonucunda yapmanızi ise, cildinize zarar verecektir. Bu yüzden yapılışı son derece önemlidir.

Sıcak olan ağdayı almak istediğiniz tüylerinizin olduğu yere sürüp ve bir müddet sonra yapışmasını bekleyin. Aradan 1 dakika gibi bir süre geçtikten sonra, tüylerin çıkışının aksi yönüne hızlı bir şekilde çekiniz.

Daha sonrasında ise, yumuşak bir bez ile o bölgeyi siliniz. Bu tüylerin gitmesinde oldukça etkilidir ve çok uzun süre tüylerinizin çıkmasını önleyecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01