Hep Beraber Ciğerlerimize Sağlamlık Testi Yapmamızı Sağlayan Nefes Testi

İnsanların tamamının akciğerlerine gereken önemi gösterdiğini söyleyebilmek ne yazık ki kolay değil.

Sağlık 17.05.2021, 13:57 İrem Durak
Hep Beraber Ciğerlerimize Sağlamlık Testi Yapmamızı Sağlayan Nefes Testi

Hep Beraber Ciğerlerimize Sağlamlık Testi Yapmamızı Sağlayan Nefes Testi

İnsanların tamamının akciğerlerine gereken önemi gösterdiğini söyleyebilmek ne yazık ki kolay değil. Zydus Hospitals, akciğerlerimizin ne derecede güçlü bir yapıya sahip olduğunu ölçebileceğimiz bir test yayımladı. İşte hep beraber ciğerlerimize sağlamlık testi yapmamızı sağlayan nefes testi…

Akciğerlerimizin sağlığı, genel yaşam kalitemizin üstünde oldukça önemli etkiye sahip oluyor. Diğer taraftan sağlıksız beslenme, sigara gibi sebeplerden ötürü de zaman içerisinde ciğerlerimizi yıpratmayı bir şekilde hızlandırıyoruz. Bir noktadan sonra akciğerlerimiz gücünü yitirmeye başlıyor.

Zydus Hospitals, özellikle de akciğerleri tehdit etmekte olan pandemi süreci içerisinde, akciğerlerimizin ne derecede güçlü olduğunu kendimizin ölçümleyebileceği bir test yayınladı. Bu testten ötürü akciğerlerimizin zayıf mı yoksa normal mi ya da normalinden daha güçlü mü olduğunu bizlere öğrenme fırsatı sunuyor.

Derin bir nefes alın

"Burada akciğerlerinizin kapasitesini hızlı bir şekilde ayrıca pratik olarak kolay bir şekilde test edebileceğiniz bir yol bulunuyor. Nefesinizi tutun ve turları saydığınız zaman kırmızı topun dönüşünü izleyin. Ne kadar çok tur boyunca nefesinizi tutmayı başarırsanız, akciğer sağlığınız o kadar iyidir."

Her bir tur tahmini olarak 7 saniye sürüyor. Yani nefesinizi 1 dakika 10 saniye tutmayı başarıyorsanız "süper akciğerlere" sahipsiniz demektir. Normal düzeyde bir akciğer için bu süre 14 saniye olarak gösterilirken güçlü akciğerlerde ise süre 35 saniyeyi aşıyor.

Özellikle de genç okuyucularımız için bu testi geçmek çok kolay olabilecek gibi gözükse de, belli bir seviyede akciğer kapasitesi gerektiriyor. Ek olarak ciğerlerinizi test etmeyi istiyorsanız da nefesinizi akciğerlerinize çekmeniz gerekmekte, dalak nefesi gibi teknikler yanıltıcı sonuç verebilir.

Twitter gönderilerine ne kadar güvenebiliriz?

Nefes tutma süresi ciddi anlamda da akciğerlerin ne derecede sağlıklı olduğunu ölçümlemek için kullanılabiliyor. Ayrıca da nefes testini geçmiş olmanız, özellikle de koronavirüse karşı sizlerin ciğerlerinizin ne derecede dayanıklı olduğunu göstermemektedir.

Benzer türde nefes testleri internette zaman zaman "korona olmadığınızı/taşımadığınızı/bağışık olduğunuzu gösteren test" ismiyle de ortaya çıkıyor. Ancak yine de bu testlere de itimat etmemek gerekiyor. Nefes testleri akciğerlerinizin sadece gücünü ölçmeyi sağlamaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12