Dukan Diyeti Nedir? Dukan Diyeti Faydaları Nedir?

Dukan diyeti hakkında merak edilen her bilgiyi siz değerli okurlarımız için paylaştık. Dukan diyeti faydaları ve nasıl yapıldığı da haberimizde.

Sağlık 15.08.2020, 20:46
Dukan Diyeti Nedir? Dukan Diyeti Faydaları Nedir?

Dünyaca ünlü Fransız beslenme uzmanı Pierre Dukan’ın öncülüğünü başlattığı bu akım özellikle de kadınların oldukça ilgisini çekmektedir. Bu akım sayesinde hızlı kilo verebilmenin mümkün olduğu ispatlanmıştır. Aslında Dukan diyeti 40 yıldan fazladır var olan bir diyet türü ve çalışma alanıdır. Fakat 2000, 2010 ve 2011 yıllarında basılan kitaplar sayesinde bu diyet tüm dünyaya duyurulmuştur. Bu diyette belirli gıdaların tüketimine izin verilmekte ve sınırsız tüketimi sağlanabilmektedir. Dukan diyeti nasıl yapılır sorusu artık en popüler sorulardan biri haline gelmiştir.

Dukan Diyeti Nasıl Yapılır?

Kalori hesabı olmaksızın uygulanabilen bu diyet, hızlı bir şekilde kilo verdirmeyi sağlamaktadır. Dukan diyeti listesi örneğinde izin verilen belli başlı yiyecekler bulunmaktadır. Bu yiyecekler vücudun ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineralleri içermektedir. Özetlemek gerekirse karbonhidrat yerine protein ağırlıklı bir beslenme türüdür diyebiliriz. Dukan diyetinde aşamalar ve atak evreleri bulunmaktadır. 4 aşamadan oluşan bu diyet eksiksiz yerine getirilmelidir.

Dukan Diyetinin Sağladığı Faydalar

  1. Genel olarak bakıldığında dukan diyeti yorumlarından çıkan sonuçlara göre birçok faydası bulunduğu gözlemlenmiştir. Bu faydalar şu şekilde sıralanmaktadır:
  2. Diğer diyet listelerine göre çok daha hızlı kilo verdirir.
  3. Hızlı kilo kaybı, kişiye pozitif etki etmekte ve diyete daha sıkı bağlanması gözlemlenmektedir.
  4. Kuralcı kişiler tarafından oldukça sevilmesi ve ne zaman ne yenileceğinin belli olması önemli bir özelliktir.
  5. Kafa karışıklığına ve farklı seçeneğe izin vermediği için izlenecek yolun belirli olması avantaj sağlamaktadır.
  6. Bu diyette kalori hesabı olmadığı için sınırsız olarak izin verilen gıdaların tüketilmesi hem mideyi hem psikolojiyi olumlu yönde etkilemektedir.

Dukan Diyetinin Sağladığı Dezavantajlar

Bu diyeti uygulayanlardan bazıları Dukan diyeti tariflerine birebir uyamayanlardan oluşmaktadır. Çeşitli sebepler neticesinde diyete uyamayanlar bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Bunlar şu şekilde maddelenmektedir:

  1. Oldukça sıkı bir diyettir, kuralcılığı sevmeyenler oldukça zorlanmaktadır.
  2. Dukan diyet listesinde 100lerce ürün olmasına rağmen marketlerde hepsinin bulunamaması sıkıntı yaşatabilmektedir.
  3. Özellikle de protein ağırlıklı olduğu için halsizlik ve ağız kokusu yaşanabilmektedir.
  4. Kabızlık sorunu yaşanabilmektedir. Bunun sebebi de lifli, tahıllı ve yulaf kepeği gibi yiyeceklerin sınırlı olmasından kaynaklanmaktadır.

Dukan Diyeti İşe Yarar Mı?

Zayıflamak isteyen her kişinin metabolizması, kilosu ve fazla kilosu farklıdır. Bu nedenle Dukan diyetinin başarılı olup olmayacağı kişinin iradesine ve kilolarına bağlı bir olgudur. Özellikle de uygulanacak olan Dukan diyet listesi fazlasıyla kuralcı bir listedir. Bu listeye uyum sağlayabilmek ve tüm aşamaları yerine getirebilmek çok önemlidir. Bu nedenle bu diyet türü tüm insanlar için uygundur demek oldukça yanlış olacaktır. Özellikle de hayvansal ürünler tüketemiyorsanız Dukan diyetini uygulamanız da mümkün olmayacaktır. Genel olarak kurallara uyulduğunda ve sağlık bakımından herhangi bir sıkıntınız yoksa, bu diyet işe yaramaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36