COVID-19'a Karşı En Güçlü İlacın Hangisi Olduğu Açıklandı
Dünya çapında milyarlarca kişinin aşılanmasının ardından bilim insanları, dikkatlerini aşı ile beraber virüs ile mücadelede etkili olabilecek COVID-19 ilacına çevirmiş oldu.
COVID-19'a Karşı En Güçlü İlacın Hangisi Olduğu Açıklandı
Dünya çapında milyarlarca kişinin aşılanmasının ardından bilim insanları, dikkatlerini aşı ile beraber virüs ile mücadelede etkili olabilecek COVID-19 ilacına çevirmiş oldu. ABD merkezli biyofarmasötik şirketi Gilead Sciences Inc, bu konu hile ilgili olarak yapmış olduğu geniş çaplı araştırmanın sonucunda Remdesivir'in COVID-19'a karşı büyük bir etkisi olduğunu belirlendi.
Yaklaşık bir buçuk senedir hayatımızı etkilemeye devam eden ve bugüne kadar 4,55 milyonun hayatın mâl olan COVID-19'u bitirmeye yönelik araştırmalar yapılıyor. Milyarlarca doz aşının dünyanın dört bir tarafına dağıtılmasından sonra bilim insanları, aşı ile birleştiklerinde virüse karşı yüksek koruma sağlayacağını belirtmiş olduğu COVID-19 ilaçları üstünde çalışmalar yapmaya başladı.
Bugüne kadar hem ülkemizde hem de bütün dünyada en çok konuşulan ilaçlardan biri Remdesivir'di. Amerika Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından COVID-19 tedavisinde kullanılması adına onaylanan tek ilaç olma özelliği taşımakta olan Remdesivir, Amerika merkezli biyofarmasötik şirketinin gerçekleştirmiş olduğu araştırmalara göre COVID-19'a karşı büyük bir koruma sağlıyor.
Remdesivir, yoğun bakıma yatırılma riskini azaltıyor
ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, öncesinde de Remdesivir ile ilgili yorum yapmış, ilacın COVID-19 tedavisinde net bir tedavisi olduğunu şu şekilde dile getirmişti; "Veriler Remdesiviri'n iyileşme süresi üstünde net, önemli ve olumlu bir etkisi olduğunu belirtiyor."
Fauci'nin söylemiş olduğu sözler aylar sonra ispatlandı ve Gilead Sciences Inc, Remdesivir'in COVID-19'a karşı hem erken dönem hem de ilerlemiş dönemdeki hastalar üzerinde etkili olduğunu ifade etti. Gerçekleştirilen açıklamalara göre Remdesivir, COVID-19 sebebiyle yoğun bakıma yatırılma oranını %87 oranında azaltıyor. İlaç, ciddi enfeksiyon hastalarında işe yaramış olduğu gibi aynı zamanda erken dönemde enfeksiyonun henüz çok dağılmadığı hastalarda da etkisini sürdürüyor.