Cilt Bakımı Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Düzenli cilt bakımı nasıl yapılır? Bitkisel cilt bakımı nasıl yapılır? Kuaförde cilt bakımı nasıl yapılır? Haftalık cilt bakımı nasıl yapılır? Günlük yüz bakımı nasıl yapılır? Evde profesyonel cilt bakımı nasıl yapılır? Evde cilt bakımı nasıl yapılır? Günlük cilt bakımı nasıl yapılır?

Sağlık 04.11.2020, 10:34
Cilt Bakımı Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Cilt bakımı, mevsim koşullarına göre ciltte meydana gelen sıkıntıları aza indirmek amacı ile yapılmalıdır. Bu zararlar aynı zamanda havaların ısınması ile beraber ter bezleri dokularda tahrişe neden olur. İsilikler ve cilt üzerinde lekeleri oluşur.

Lekeler ile birlikte yüzde çok rahatsız edici görüntü oluşur. Kış aylarında meydana gelen soğuk rüzgar ise ciltte kuruluğa neden olur. Bu durumda dökülme kızarıklıkları oluşturur. Tüm bu etkenlerden kurtulmak için mutlaka düzenli olarak cilt bakımı yaptırılmalıdır.

Cilt bakımı profesyonel yardım ile olduğu gibi evde birçok farklı cilt maskeleri ile de yapılabilir. Kuaförlerde, sıpa merkezlerinde, güzellik salonlarında özel cihazlar ile cilt bakımları yapılmaktadır. Bir cilt bakımı nasıl olmalı denir ise;

  • Cilt türüne uygun olarak yapılmalıdır,
  • Kullanılan ürünlerin içeriği doğru karar verilmelidir,
  • Profesyonel yardım ile yapılıyor ise mutlaka alanında eğitimli birisi tarafından yapılmalıdır.
  • Cihaz ve ürünlerin gerekli yasal evraklara ve sertifikalara sahip olması gereklidir.

Evde Cilt Bakımı

Evde cilt bakımı yapmak birçok farklı maske türü ile gerçekleşir. Fakat tüm cilt sıkıntılarında evde yapılan maskeler işe yaramayabilir.

Bu nedenle de eğer cildinizdeki leke, yara izi, siyah nokta ve isilikler sürekli artıyor ise iyi bir cildiye uzmanı doktor ile görüşmekte fayda vardır. Öte yandan evde cilde yararlı besin maddeleri ile cilt maskeleri yapılır.

Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cilt bakımı yaptırmadan ya da evde kendiniz düzenli bakım yaptırıyorsanız aşağıdaki maddeleri dikkate almanızda fayda vardır.

  • Cildinize fazla yüklenmeden mümkün olduğunca doğal ürünler kullanın,
  • Düzenli olarak makyaj temizliği yapın. Kaliteli bir mayaj temizleme ürünü cildin bakıma ihtiyacını azaltır.
  • Cilt bakımlarınızda ve maskelerde boyun bölgeniz ve dekolte kısmını ihmal etmeyin.
  • Sıkılaştırıcı krem mutlaka kullanılmalıdır.
  • Yüz ve çevresinde sivilcelenme söz konusu ise makyaj ve yağ kalıntılarına ek olarak telefon ile sürekli konuşma esnasında sivilceler meydana gelebilir. Bu kısımda dikkate alınarak bakım yapılmalıdır.
  • İyi bir uyku sağlıklı bir cilt de sağlar. Bu nedenle de uykuya dikkat edilir ise sağlıklı bir cilt sahibi olunur.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03